Słucki Piwowarny Zawod, Żiguliewskoje Oswieżajuszczeje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Słucki Piwowarny Zawod, Żiguliewskoje Oswieżajuszczeje

Sluck "Ziguliewskoje oswiezajuszczeje"
    Ekstrakt 11%,alkohol 3,7%.Nieprawdopodobny kwasior.Zero piany,zero gazu,zero smaku.Tak paskudnego piwa nie pilem nawet w mrocznych czasach komuny kiedy wybor piw byl zaden.Kupilem na bazarze na stadionie.Teraz chyba przestali przywozic piwo-pewnie wodka sie bardziej oplaca.
  • Sruba
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.04
    • 1

tja bedac jakies 10 lat temu na Bialorusi mialem okazje doswiadczyc tego specyfiku...
    no ale wtedy to bylo tam jedyne piwo jakie mozna bylo uswiadczyc...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Sruba; 2003-04-08, 09:33.

Comment

• alstro
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.04
      • 166

marka "Żiguliwskie" sama mowi za siebie! ten rodzaj piwa produkjue wiele browarow za Bugiem. wszytkie sa fatalne. luara, cienksz itd

cielawe dla mnie jest jednak fakt, iz mozna je kupic na stadianie w Polsce?!!

Comment

Related Topics

Collapse

• kruger_nr1
        Abdysz-Ata, Żiguliewskoje Wyższyj Sort
        kruger_nr1
        Również w Kirgistanie dostępne jest powszechne w krajach byłego Związku Radzieckiego piwo Żiguliewskoje. Zawartość alkoholu 4,0%. Nie jest zbyt powszechne i dostępne w butelkach pet 2 litry. Mimo sugerowania w nazwie ,że to Wyższy Sort jest to tylko marzenia producentów . Piwo jak większość...
        2023-11-19, 14:43
      • e-prezes
        ?, [Raduga] Time to harvest
        e-prezes
        (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
        2023-03-27, 17:13
      • dadek
        Czechy, Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
        dadek
        To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
        2022-09-08, 02:08
      • darekd
        Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
        darekd
        Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
        ...
        2023-02-07, 23:16
      • dadek
        Czechy, Nošovice 238, Pivovar Radegast
        dadek
        Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
        2023-11-09, 20:59
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...