Beloweżskoe piwo swetloe-browar w Brześciu.Ekstrakt 11% informacji o alkoholu brak.Barwa dość ciemna-brudnobursztynowa,piany i gazu brak.Nieprzyjemnie gorzkie i wodniste.Raczej zupa chmielowa niż piwo.Też kupione na Stadionie.
Briestskoje Piwo, Biełowieżskoje
Collapse
X
-
Europejskoje i XXI wiek (sic!: nazwy wiele mowice) sa fatalne. pomyje i tyle. inna spraw, ze wypic sie je da. ja jednak zdrowo odchorowalem degustacje piw bialoruskich, kiedy jechalem do Katynie (trzy dni na Bialorusi)! uzdrowil mnie dopiero zielony okocim!
Comment
-
-
Barwa mocno przybrudzona, mętnawe.
Intensywny nieciekawy zapach jakby zgniłej brzeczki.
Całkowity brak goryczki, dziwny 'metaliczno-niewiadomojaki' smak.
Piana po chwili spadła do zera.
Piliśmy na spółę z Ark'iem i ledwo skończyliśmy. Przypomina gorsze warki GiT'a z Romusa.
Dno - daję 2=, bo dało się skończyć.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Ekstrakt nadal 11 %, alkohol 3,7%. Patrząc na poprzednie opisy to piwo zdecydowanie się poprawiło. Piana bez rewelacji, przejrzyste, zapach całkiem przyjemny. Zdecydowanie do wypicia choć bez rewelacji.Last edited by sibarh; 2011-12-18, 22:34.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
u mnie tez były wątpliwości co do klarowności, piana z początku obfita, szybciutko opadła, w smaku dominuje dobre nachmielenie, lekka goryczka, dość pełne, nagazowanie ok, alk 3,7%. ekstr. 11%Last edited by sibarh; 2011-12-11, 17:00.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment