Krynica, Kult Pszenicznoje Swietłoje
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
No w tej cenie. to już zdecydowanie piwo "na spróbowanie".
Ciekawy jestem skąd ten rozrzut cenowy? że niby na wschodzie bida?
Swoją drogą ceny innych piw w Tesco też mało zachęcające. Ciechan, Lwówek, Lubuskie blisko 5 zł.Comment
-
Ciekawostka. W jednym z łódzkich Tesco, które teoretycznie powinno być najdroższe, bo mieści się w Galerii Łódzkiej, kosztowało w piątek 3,29 zł.Comment
-
Ciechany i Lwówki mają być na dniach po 3,99zł
Kult u mnei kosztował 3,29zł, teraz 3,99zł. Chyba zmienia etykiete więc pewnie dlatego gdzie niegdzie starsze wersje są tańsze, ale to tylko moje gdybanie.Comment
-
Kupione w Tesco w Galerii Łódzkiej za 3,29 zł.
Kolor: Dość jasny jak na styl, taka woda z miodem. Mętność odpowiednia, choć przypuszczam, że sztuczna, bo na dnie nie było osadu.
Piana: Z początku ładna, ale szybko ucieka do cienkiej warstwy i słabo się osadza na ściankach.
Zapach: Bardzo fajny, stylowy, dużo bananów i goździków.
Smak: Całkiem treściwy, dużo bananów, lekka chlebowa słodowość w tle i finiszu. Nagazowanie jest zbyt niskie jak na styl, choć przy wyższym piwo pewnie wydawałoby się zbyt wodniste.
Opakowanie: Jak na zdjęciu krugera_nr1. Prosta acz przyjemna etykieta w sympatycznych barwach, goły kapsel, butelka o ciekawym kształcie.
Uwagi: Zgadzam się z Docentem, że to taka "niezobowiązująca" pszenica. Wchodzi dobrze, zapewne sprawdziłaby się jako piwo sesyjne, ale nie jest to jakaś rewelacja.Comment
-
Kupione w Tesco w Galerii Łódzkiej za 3,29 zł.
Smak: Całkiem treściwy, dużo bananów, lekka chlebowa słodowość w tle i finiszu. Nagazowanie jest zbyt niskie jak na styl, choć przy wyższym piwo pewnie wydawałoby się zbyt wodniste.
Uwagi: Zgadzam się z Docentem, że to taka "niezobowiązująca" pszenica. Wchodzi dobrze, zapewne sprawdziłaby się jako piwo sesyjne, ale nie jest to jakaś rewelacja.Comment
-
-
Sytuacja jest zapewne podobna jak z piwami Ukraińskimi. Na terenach przygranicznych możesz zamówić sobie piwo, wódkę i papierosy. W dowolnych ilościach, w atrakcyjnych cenach, dowolnych dostępnych za granicą marek i z dostawą do domu :]Comment
-
Comment
-
w moim tesco od dziś jest kult za 1,99zł więc raczej z przemytu czy z czegoś tam taniej nie kupię.
szczególnie że jestem bliżej ukrainy jak białorusiComment
-
U mnie w tesco niestety nie ma, a lubię piwa pszeniczne. A co do ceny to chyba mocno nie przepłaciłem, jak za piwo na próbęComment
-
Comment
-
Comment
-
Widać na tym przykładzie jak pozycjonowało się piwo pszeniczne w Polsce na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat. Kiedy weszły Paulanery, były pozycjonowane jako absolutny rarytas z górnej półki za o ile pamiętam za 7-8zł. Zrobiły się piwami 'elitarnymi' i w sumie do tej pory dla importerów takimi są. Każda inna sprowadzana marka oscylowała w granicach 5-8zł czy to był Oettinger (za 1,20zł w Niemczech) czy Obołoń. Kiedy zaczęły pojawiać się polskie (bądź 'polskawe ) piwa pszeniczne cena była niewiele niższa. Wyjątek stanowił Okocim który ze średnią ceną 3,50 jest ewenementem. Kult potwierdza to przekonanie importerów że pszenica musi być droga, bo........ musi. Kompletny idiotyzm.Comment
-
czy 3,79zł za buteleczke KULTA to drożyzna?Comment