a jaką miałeś warkę do kiedy ? od 12.02.13 do 10.08.13 ?
Krynica, Kult Pszenicznoje Swietłoje
Collapse
X
-
Comment
-
No to dlaczego nie wyczułem bananów a zamiast niż same goździki?
Chyba muszę ponowić zakup i zweryfikować albo swój smak albo powtarzalność tego piwa.
Bananów u mnie nie było i to zarówno bez osadu jak i wlaniu całego mułu z dna :/Comment
-
Głos w dyskusji o bananach w Kulcie. Warka jak powyżej. Bananów niet. Goździki i owszem - sąComment
-
to ja właśnie wlewam w siebie kolejną sztukę. i banany czuję. goździki, faktycznie, bardziej. ale bananowy aromat także łechce moje zmysły. hmmm. jak pięknie jest się różnićComment
-
-
Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Dzięki.
Jak jeszcze co nieco rozumiem z tego języka w formie mówionej to z liter już nic.Comment
-
Comment
-
Chodzi o słownik rosyjski, białoruski czy polski ?Comment
-
Comment
-
Ok, jak znajdę gdzieś tani w formie papierowej to zakupię, nauczę się kilku literek.
pozdrawiamComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Jedno z najciekawszych piw koncernowych w Kirgistanie. Bardzo smaczna pszenica dostępna w butelkach pet 1 litr. W Biszkeku w pubie o swojsko brzmiącej nazwie Pinta- choć oczywiście nic z naszą Pintą wspólnego nie ma- udało mi się również skosztować tego piwa w wersji lanej niefiltrowanej,...4 Photos
-
Channel: Kirgistan
2023-11-19, 14:24 -
-
Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.
Wnętrze zastawione jest...3 Photos-
Channel: Ukraina
2023-07-09, 16:39 -
-
Nowe seria piw, które dotychczas występowały u nas jako pszeniczne (ciemne i jasne).
Po tej samej butelce i nawiązaniu w nazwie (Kult) obstawiam, że browar to Krynica.
Etykieta z błędami w niemieckim i opisami w stylu "kraftwerk Bier" pochodzi od polskiego dystrybutora...-
Channel: Białoruś
-
-
O serii Das Kult pisałem tu:
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=119509
tu też na kontrze kwiatek "uważone w stylu niemieckiego pilsa" - na dodatek z dodatkiem ryżu, no i dopisali chmiel "Hallertau", ale nie wiadomo jaki konkretnie i czy...-
-
-
12% ekstr.
5,2% alk.
z surowacami niesłodowanymi.
http://krinitsa.by/en/products/beer/zhiguli/
Aromat - lekki słód, trochę ścierki
Piana - wysoka, nietrwała, ale dłuższa koronka ze znikomym kożuszkiem
Barwa - słomka
Wysycenie -...-