Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
Wyświetlenie odpowiedzi
Krynica, Kult Pszenicznoje Swietłoje
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziSpoko, w pobliskim Tesco stoi już 5,29 pln
Ciekawy jestem skąd ten rozrzut cenowy? że niby na wschodzie bida?
Swoją drogą ceny innych piw w Tesco też mało zachęcające. Ciechan, Lwówek, Lubuskie blisko 5 zł.
Comment
-
-
Ciechany i Lwówki mają być na dniach po 3,99zł
Kult u mnei kosztował 3,29zł, teraz 3,99zł. Chyba zmienia etykiete więc pewnie dlatego gdzie niegdzie starsze wersje są tańsze, ale to tylko moje gdybanie.
Comment
-
-
Kupione w Tesco w Galerii Łódzkiej za 3,29 zł.
Kolor: Dość jasny jak na styl, taka woda z miodem. Mętność odpowiednia, choć przypuszczam, że sztuczna, bo na dnie nie było osadu.
Piana: Z początku ładna, ale szybko ucieka do cienkiej warstwy i słabo się osadza na ściankach.
Zapach: Bardzo fajny, stylowy, dużo bananów i goździków.
Smak: Całkiem treściwy, dużo bananów, lekka chlebowa słodowość w tle i finiszu. Nagazowanie jest zbyt niskie jak na styl, choć przy wyższym piwo pewnie wydawałoby się zbyt wodniste.
Opakowanie: Jak na zdjęciu krugera_nr1. Prosta acz przyjemna etykieta w sympatycznych barwach, goły kapsel, butelka o ciekawym kształcie.
Uwagi: Zgadzam się z Docentem, że to taka "niezobowiązująca" pszenica. Wchodzi dobrze, zapewne sprawdziłaby się jako piwo sesyjne, ale nie jest to jakaś rewelacja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziKupione w Tesco w Galerii Łódzkiej za 3,29 zł.
Smak: Całkiem treściwy, dużo bananów, lekka chlebowa słodowość w tle i finiszu. Nagazowanie jest zbyt niskie jak na styl, choć przy wyższym piwo pewnie wydawałoby się zbyt wodniste.
Uwagi: Zgadzam się z Docentem, że to taka "niezobowiązująca" pszenica. Wchodzi dobrze, zapewne sprawdziłaby się jako piwo sesyjne, ale nie jest to jakaś rewelacja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysztof75 Wyświetlenie odpowiedziPiwo kupione "z przemytu" wprost z Białorusi, cena 3,50. Bardzo przyjemny pszeniczniakLast edited by danhaj; 2011-09-08, 22:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziA co to znaczy z "przemytu", gdzie to sprzedają takie?- "przemycane" są inne białoruskie piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziA co to znaczy z "przemytu", gdzie to sprzedają takie?- "przemycane" są inne białoruskie piwa?
Comment
-
-
w moim tesco od dziś jest kult za 1,99zł więc raczej z przemytu czy z czegoś tam taniej nie kupię.
szczególnie że jestem bliżej ukrainy jak białorusi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziw moim tesco od dziś jest kult za 1,99zł więc raczej z przemytu czy z czegoś tam taniej nie kupię.
szczególnie że jestem bliżej ukrainy jak białorusi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysztof75 Wyświetlenie odpowiedziPo prostu poprosiłem znajomego żeby mi kupił piwo na białorusi "u źródełka" taki plus z przebywania blisko granicy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi(...)bodajże całą skrzyneczkę - 20 butelek 0,5l
Comment
-
-
Widać na tym przykładzie jak pozycjonowało się piwo pszeniczne w Polsce na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat. Kiedy weszły Paulanery, były pozycjonowane jako absolutny rarytas z górnej półki za o ile pamiętam za 7-8zł. Zrobiły się piwami 'elitarnymi' i w sumie do tej pory dla importerów takimi są. Każda inna sprowadzana marka oscylowała w granicach 5-8zł czy to był Oettinger (za 1,20zł w Niemczech) czy Obołoń. Kiedy zaczęły pojawiać się polskie (bądź 'polskawe ) piwa pszeniczne cena była niewiele niższa. Wyjątek stanowił Okocim który ze średnią ceną 3,50 jest ewenementem. Kult potwierdza to przekonanie importerów że pszenica musi być droga, bo........ musi. Kompletny idiotyzm.
Comment
-
-
czy 3,79zł za buteleczke KULTA to drożyzna?
Comment
-
Comment