Lidskoje Piwo, Klassiczeskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Lidskoje Piwo, Klassiczeskoje

alk. 5,1%, ekstr. 12%

Barwa piękna, złocista, piana obfita, trwała, długo się utrzymuje, w zapachu dominuje słodowo-chmielowy aromat. W smaku pełne, treściwe, czuje się głównie przyjemną chmielową goryczkę, świetnie gasi pragnienie, gaz bez zarzutu. Polecam
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Aktualna fotka i kapsel:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Podzielam opinię Becika. Bardzo przyjemne piwo. Dzień wcześniej piłem Bobrow Klassiczeskoje i różnica jest kolosalna. Oczywiście na korzyść tego z Lidy. Jeśli będzie okazja, to warto wypić i kupić na zapas.

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19297

Wypiłem ostatnio 3 szt. i rewelacji nie odkryłem. Zmienili butelkę i etykietę na bardziej premiumową. Przyzwoite lekkie piwo i nic poza tym.

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19297

Cena 6550 rubli. Zapomniałem dodać, że po wprowadzeniu nowej butelki zniknął firmowy kapsel. Teraz jest goły z naklejoną akcyzą białoruską.
          Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Kolesław
            Lidskoje Piwo, Lidskoje
            Kolesław
            Ekstrakt 13 %, alk. 5,2 % obj.

Zapach głównie gotowanej kukurydzy.
            Piana dobra - wysoka, gęsta, trwała, zostawia mazy; gaz niezbyt wysoki.
            Kolor złoty.
            Smak. Trochę słodowo-kwaskowo. W finiszu coś na kształt goryczki, obietnica raczej.

A miało...
            2017-10-27, 11:13
          • wpadzio
            Lidskoje Piwo, Aksamitnoje
            wpadzio
            Ciemniak z historycznego browaru w Lidzie, który od 2008 roku należy do związanego z szeroko pojętą branżą napojów fińskiego koncernu Olvi. Aksamitne ma 4,8% alkoholu, przy ekstrakcie początkowym 12%. W składzie między innymi słód karmelowy i syrop cukrowy karmelizowany.

...
            2018-07-08, 13:44
          • e-prezes
            Lidskoje, Australian Light Lager
            e-prezes
            Chyba za kiepską IPA z serii Kolekcja Mistrza Lidskoe wprowadziło to piwo do porfolio jako markę premium. Czy dobrze to inna sprawa. Tam była kiepska IPA tu mamy znośnego lagera ze sznytem australijskich chmieli Vic Secret i Ella.

Parametry: 11 blg, 4,8% alk., 18-24 IBU. Butelka...
            2018-04-24, 17:32
          • e-prezes
            Lidskoje Piwo, Imperial Porter
            e-prezes
            Wreszcie dotarł do mnie, po 10 dniach od premiery. Ostatnie 8 butelek ze sklepu. Jak tu wspominałem nie jest to to samo piwo co Lidskae Portar. I może to być eksportowy hit Lidskoe. A na pewno dobre piwo do lochu.

Parametry: 21 blg, 8,5% alk.. U mnie butelka 500 ml, ale są i małe...
            2017-11-20, 11:48
          • e-prezes
            Lidskoje Pivo, Menskae 1499
            e-prezes
            Po rebrandingu związanym ze zmianą nazewnictwa z rosyjskiego na białoruski (a Olvi nie jest przeciwna separacji od rosyjskich wpływów w tym kraju) stworzono linię Menskae na cześć 950-tej rocznicy lokacji Mińska. O dziwo z portfolio dawnej linii Lidskoe wywalono 10-tki i 11-stki, tworząc tę...
            2017-11-13, 12:04
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...