Lidskoje Piwo, Klassiczeskoje

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Lidskoje Piwo, Klassiczeskoje

    alk. 5,1%, ekstr. 12%

    Barwa piękna, złocista, piana obfita, trwała, długo się utrzymuje, w zapachu dominuje słodowo-chmielowy aromat. W smaku pełne, treściwe, czuje się głównie przyjemną chmielową goryczkę, świetnie gasi pragnienie, gaz bez zarzutu. Polecam
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Aktualna fotka i kapsel:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

      #3
      Podzielam opinię Becika. Bardzo przyjemne piwo. Dzień wcześniej piłem Bobrow Klassiczeskoje i różnica jest kolosalna. Oczywiście na korzyść tego z Lidy. Jeśli będzie okazja, to warto wypić i kupić na zapas.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #4
        Wypiłem ostatnio 3 szt. i rewelacji nie odkryłem. Zmienili butelkę i etykietę na bardziej premiumową. Przyzwoite lekkie piwo i nic poza tym.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          #5
          Cena 6550 rubli. Zapomniałem dodać, że po wprowadzeniu nowej butelki zniknął firmowy kapsel. Teraz jest goły z naklejoną akcyzą białoruską.
          Attached Files

          Comment

          Przetwarzanie...
          X