Sjabar, Bobrov Klassiczeskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Sjabar, Bobrov Klassiczeskoje

Alkohol 5,7%, ekstrakt 13%.
    Browar w Bobrujsku, puszkowano w browrze "Dwinskim" w Bobrujsku.
    No i rozlew chyba nie był najlepszy...piwo mętnawe, kolor mętno zbożowy. Piana istniała jedynie na początku, po kilku chwilach nic już nie zostało. Dość mocno wygazowane. W smaku lekko kwaskowate, wodniste, niezbyt przyjemne w smaku
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Atak konserwy?

Comment

• sibarh
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Wersja butelkowa ma 5,2% i 12 eks:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• pieczarek
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.06
        • 5011

Dostałem od znajomych z Białorusi baterię tamtejszych piw. Jednym z nich było właśnie Bobrov Klassiczeskoje w wersji butelkowej. Jakoś tak etykieta (wersja taka, jak przedstawiona przez Sibarha) kojarzy mi się z Lechem.

Po otwarciu zapach, którego nie lubię. Smak niezbyt ciekawy. Piana obfita, trzymała się dosyć długo. Wrażenie takie, jak bym pił piwo "w stylu" Lecha. Czyli typowe "europiwo", do którego absolutnie nie warto wracać.

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19292

Zapach zielonobutelkowy kojarzący mi się z "leszkiem" czy "heńkiem". Zostałem też obdarowany i męczę po cichu.

Comment

Related Topics

Collapse

• yaro74
            Sjabar, Zołotaja Krużka Swietłoje
            yaro74
            Piwo o zawartości alkoholu 4,0%.
            Kolor: złoty, klarowny.
            Piana: wysoka, drobna, nietrwała.
            Zapach: niewiele można wyczuć, lekko słodowy i nic ponadto.
            Wysycenie: wysokie.
            Smak: lekko słodowy, średnio słodki, goryczki brak. Piwo jest lekko wodniste i słabe w smaku.
            2018-12-08, 20:09
          • Kolesław
            Sjabar, Bobrov Kriepkoje
            Kolesław
            Ekstrakt 15 %, alk. 6,8 % obj.
            Dla przypomnienia: Sjabar to fabryka Heinekena.
            Piana wysoka, gęsta i trwała. Dopóki się jej nie tyka. Potem gorzej, pozostaje mały, cieniutki placuszek. Leciutko pożółkła z wierzchu.
            Wysycenie niskie, ale jest.
            Zapach słodowy, orzeźwiający,...
            2009-09-27, 18:19
          • becik
            Sjabar, Bobrov Originalnoje
            becik
            Browar w Bobrujsku (grupa Heineken)
            alk. 4,2%, ekstr. 10%
            Barwa jasnozłocista, piana obecna jedynie przy nalewaniu, szybciutko opada. Zapach bardzo dobrze wyczuwalny, słodowo-zbożowy. W smaku rześkie, świetnie gasi pragnienie, lekki chmielowy posmaczek i dobrze zarysowana goryczka....
            2009-05-30, 21:51
          • dryx
            Sjabar, Bobrov Premium Lite
            dryx
            Barwa bladziutka, znacznie jaśniejsza niż na zdjęciu. Piana średnia, gruba, krótkotrwała, szybko opadła. W zapachu i smaku nijakie. Koncernowa produkcja i w założeniu miało to być piwo lekkie, niskokaloryczne, ale wyszło wodniste i bez wyrazu. To kolejny przypadek jak próbuje się kopiować...
            2011-10-25, 20:18
          • becik
            Sjabar, Bobrov Ice
            becik
            Alkohol 4.7%. Piwo dośż lekkie choć sprawia wrażenie dość wodnistego. szczypie w język i podniebienie co świadczy z byt dużym nagazowaniu. Piana szybko opada. W smaku leciutka chmielowa goryczka, zapach prawie niewyczuwalny. Dość przeciętne lekkie piwo, dobre na ugaszenie pragnienia, nie...
            2009-10-23, 16:27
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...