Rakowski, Pszenicznoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Rakowski, Pszenicznoje

"Раковский Бровар", ул.Витебская, 10
    Piwo z browaru restauracyjnego w Mińsku. Ekstrakt 12%
    Barwa ciemno złocista, mętne, piana obfita, szybko opada osadzając się na szkle, zapach przyjemny, lekko drożdżowo-zbożowy. W smaku dość mocno szczypiące, sprawia wrażenie rozwodnionego, dominuje lekka kwaskowość. Dwa dni butelce w niskiej temperaturze nie mogły chyba aż tak mocno płynąć na smak. Jak dla mnie nienajlepsze.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• kruger_nr1
    Abdysz-Ata, Urban 312 Pszenicznoje
    kruger_nr1
    Jedno z najciekawszych piw koncernowych w Kirgistanie. Bardzo smaczna pszenica dostępna w butelkach pet 1 litr. W Biszkeku w pubie o swojsko brzmiącej nazwie Pinta- choć oczywiście nic z naszą Pintą wspólnego nie ma- udało mi się również skosztować tego piwa w wersji lanej niefiltrowanej,...
    2023-11-19, 14:24
  • wpadzio
    Trehsosenskij, Trehsosenskoje Pszenicznoje
    wpadzio
    Chciałoby się powiedzieć - lato, słoneczko, warto sięgnąć po jakieś orzeźwienie. A może jakaś pszenica? W sumie piwo idealne na taką aurę... Zaraz, zaraz, na jaką znów aurę? Przecież leje któryś dzień z rzędu...
    No ale piwo już wyciągnąłem... Trudno. Oceniam niezależnie...
    2018-07-14, 11:51
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Generala Boczarova 43, Dva Pivovara.
    bastion
    Browar rzemieślniczy Dva Pivovara działa już od 2017 roku. Niestety usytuowany jest na totalnym końcu Odessy, dosłownie już na wsi. Nie zdecydowałem się na wizytę tam, gdyż przekraczało to moje możliwości transportowe.
    Jednakże mają swój sklep firmowy w północnej dzielnicy Odessy,...
    2022-07-01, 20:35
  • Hrustgurd
    Brau Servis, Afanasij pszenicznoje
    Hrustgurd
    Nie wiem jak pisac nazwe tego piwa... Duzymi literami na etykiecie napisane - "Pszenicznoje Naturalnoje", na kontre - "Afanasij pszenicznoje", na stronie browara etykietka z inna butelki (0,7 l) i ma napis "Zywoje piwo Pszenicznoje". Na degustacje Pszenicznych piw zapisali...
    2010-05-02, 22:18
  • dadek
    Ukraina, Charków, Geroiv Praci 14 B, AltBier
    dadek
    Aż dziwne, że nikt z browarbizowiczów do tej pory nie dotarł do Charkowa. A to 1,5 milionowe miasto może się pochwalić dziesięcioma browarami (jeśli liczyć koncernowy Rogań to jest ich nawet 11).
    Powstały w 2012 roku browar restauracyjny AltBier mieści się w niezbyt pięknym, pokrytym...
    2020-03-18, 02:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...