Oldbridž Ale, Brown Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Oldbridž Ale, Brown Ale

alkohol 7,5%
    Barwa czarna, nieprzenikniona (ale pod światło nie patrzyłem), Piana bezowa, zwarta, gęsta, stoi nadal w szkle gdzy piwo się z niego wypije. W smaku jest bardzo pełne, treściwe, mocna lekko przypalona goryczka i jak to często bywa okraszona odrobina owocowo-kwiatowych akcentów.
    Nagazowanie bez zarzutu.
    Ogólnie, bardzo dobre piwo.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

Chyba najlepsze piwo z tego browaru, z tych trzech, które piłem. Wspaniała piana, beżowa, wysoka, gęsta, trwała, zostawia ślad na szkle. W zapachu po otwarciu butelki początkowo wyczuwalny palony słód, potem zapach kwiatowo-owocowy.
    Smak palony, słodowy, lekka owocowość i karmel, dość mocna, przyjemna i niezalegająca goryczka. Piwo jest treściwe, przyjemne w piciu.
    Według mnie wysycenie odrobinę za wysokie.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Wrowar, Black River
      darekd
      Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

Oatmeal Stout, 4,6% alk.
      Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
      Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
      ...
      2024-12-30, 15:42
    • darekd
      Moon Lark, Wharf
      darekd
      English Brown Porter,

5,2% alk.

Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...
      2024-12-03, 00:48
    • e-prezes
      Oldbridž Ale, Ona To Može
      e-prezes
      NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto....
      2022-09-09, 17:12
    • e-prezes
      Oldbridž Ale, Black Devil
      e-prezes
      Na UT podali 9,99 % alko, choć w odbiorze nie było tego czuć. Zdarza się! Tylko w butelce.
      Wyraźne nuty palone typowe dla tego stylu, trochę za bardzo gładkie, ale czuć, że to RIS, nie coś innego. Dobrze nasycone, piana jest, ale bez zbytniej przesady. Co widać na zdjęciu. Potem tylko...
      2022-09-09, 17:07
    • e-prezes
      Oldbridž Ale, Kukambera
      e-prezes
      Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy...
      2022-09-09, 16:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...