Hit Pivara, Hit Svijetlo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Hit Pivara, Hit Svijetlo

To piwo to ewenement, testowany tylko i wyłącznie z historycznego obowiązku
    Znaleziona pełna butelka w browarze zamkniętym X lat temu

Browar założony w 1998 roku, kiedy został zamknięty, nie wiem. Na etykiecie jest datownik 2001 2002 2003 co sugeruje, że piwo pochodzi najpóźniej z 2003 roku. Ekstrakt 12%, nie ma na etykiecie podanej nigdzie zawartości alkoholu.
    Kapsel biały, już lekko pordzewiały. Pod światło coś mętnego w piwie się porusza. Na etykiecie napis: Rok upotrebe 30 dana, czyli termin ważności 30 dni co sugeruje, że piwo było niepasteryzowane.
    Po otwarciu leciutkie syknięcie, przelewanie do butelki.
    Piwo pomarańczowe, mętne ale czuć bardzo mocny, przyjemny owocowo-kwiatowy zapach z którego niestety przebija lekko zjełczały zapach.
    W smaku dość pełne, treściwe, nagazowanie o dziwo w porządku. Na pierwszy plan w smaku wybija się to samo co w zapachu - przyjemny kwiatowo-słodowo-owocowy posmak który momentalnie jest ugaszony kwasem. Dalej już nie testowałem i piwo wylałem.
    Po tym co poczułem muszę stwierdzić, ze mogło, i na pewno było to bardzo smaczne piwo.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Pancernik
    Bujska Pivovara, San Servolo, Svijetlo Pivo
    Pancernik
    Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
    Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
    W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.
    2024-07-10, 09:21
  • bastion
    Czarnogóra, Podgorica, Kragujevacka 5, Podgoricka Pivara.
    bastion
    Następny browar czarnogórski i tradycyjnie na obrzeżach miejscowości. W sumie dojazd nie jest jakoś bardzo skomplikowany, ponieważ mieści się on na rogu ulicy dochodzącej do głównej drogi na Niksic. Nie trzeba jakoś tam ciężko błądzić. Podobnie jak w przypadku Pauna na miejsce produkcji...
    2021-11-30, 22:28
  • bastion
    Czarnogóra, Podgorica, Niksicki Put, Pivara Paun
    bastion
    Kolejnym przybytkiem na mapie browarów w Czarnogórze jest browar Paun. W adresie jest Podgorica, ale to już mocno naciągana sprawa, bo do miasta jest dobrych parę kilometrów. Duża blaszana hala w której mieści się browar, stoi obok głównej drogi w stronę Niksicia, która obecnie przechodzi...
    2021-10-18, 21:45
  • darekd
    Poppels, Session India Pale Ale
    darekd
    Browar z okolic Göteborga warzący od 2012 r.

Alk. 4,2%
    IBU 30
    https://www.poppels.se/produkt/session-ipa/

Browar warzy jeszcze lżejsze piwo tego typu: Session IPA 3,5%

Aromat - chmielowy, trochę ziół, kwaskowe śliwki, ciut cytrusów, leciutki...
    2025-02-26, 23:42
  • darekd
    ? [Gryfus], Portowiec
    darekd
    Porter Bałtycki,
    21% ekstr.
    7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
    Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
    Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
    2025-01-10, 03:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...