Oldbridž Ale, Kukambera

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Oldbridž Ale, Kukambera

Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy inaczej dostałem w gratisie próbkę, więc nie będę narzekał, ale ogórek jest bardzo delikatnie zazanczony. Pamiętam gose ogórkowe z Jabe i tam ten ogórek był wyraźny. Tylko jak ktoś musi. Kosztuje chyba tyle samo co bazowe.

PS. Baza to crafty lager

PS2.
    Teraz patrząc jak wygląda ekstrakcja ogórka do piwa mogę śmiało powiedzieć, że ta metodą zaproponowana przez piwowara to efekt słaby wyjdzie. Ogórek to w dużej częsci woda, więc nie bardzo ma co dać z siebie. Może bardziej na cichej, sok z niego. Cały czas mam wspomnienie gose ogórkowe Jabbe, gdzie bukiet był mocny.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2022-11-30, 18:01. Powód: uzupełnienie

Related Topics

Collapse

• darekd
    Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Lichtenhainer Ritterguts Weisse
    darekd
    Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
    Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
    2022-10-17, 21:01
  • wpadzio
    Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Original Ritterguts Gose
    wpadzio
    Ciekawa saksońska współpraca. Odwołujące się do tradycyjnej 200-letniej receptury gose kontraktowego Ritterguts Gose z Borny, warzone w sięgającym historią drugiej połowy XIX browarze Reichenbrand z Lipska. Styl Gose, wywodzący się właśnie z tych rejonów Niemiec to jeden z najstarszych...
    2018-08-25, 13:29
  • pebejot
    Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)
    pebejot
    Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
    W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
    Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
    2024-09-03, 09:03
  • Javox
    Põhjala, Orange Gose
    Javox
    Gose z alko 5,5% (IBU 10).
    Chmiele: Hallertau Blanc, HBC 431.
    Dodatki:: pomarańcze, sól himalajska i kolendra.

Piana - trzaskające bąble potem już niewiele.
    Gaz - nie za duży.
    Lacing - nic.
    Barwa - lekko opalizujący jasny żółto złoty.
    Aromat...
    2021-02-02, 19:13
  • e-prezes
    Oldbridž Ale, Ona To Može
    e-prezes
    NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto....
    2022-09-09, 16:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...