Oldbridž Ale, Kukambera

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    Oldbridž Ale, Kukambera

    Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy inaczej dostałem w gratisie próbkę, więc nie będę narzekał, ale ogórek jest bardzo delikatnie zazanczony. Pamiętam gose ogórkowe z Jabe i tam ten ogórek był wyraźny. Tylko jak ktoś musi. Kosztuje chyba tyle samo co bazowe.

    PS. Baza to crafty lager

    PS2.
    Teraz patrząc jak wygląda ekstrakcja ogórka do piwa mogę śmiało powiedzieć, że ta metodą zaproponowana przez piwowara to efekt słaby wyjdzie. Ogórek to w dużej częsci woda, więc nie bardzo ma co dać z siebie. Może bardziej na cichej, sok z niego. Cały czas mam wspomnienie gose ogórkowe Jabbe, gdzie bukiet był mocny.
    Last edited by e-prezes; 2022-11-30, 18:01. Powód: uzupełnienie
Przetwarzanie...
X