Oldbridž Ale, Black Devil

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19296

Oldbridž Ale, Black Devil

Na UT podali 9,99 % alko, choć w odbiorze nie było tego czuć. Zdarza się! Tylko w butelce.
    Wyraźne nuty palone typowe dla tego stylu, trochę za bardzo gładkie, ale czuć, że to RIS, nie coś innego. Dobrze nasycone, piana jest, ale bez zbytniej przesady. Co widać na zdjęciu. Potem tylko obwódka, ale niezależnie ile był leżakowany to zbyt gładki lub za mało leżał. Dobry, a jakże, ale brakuje tu "pazura". Na pewno warto brać jak się jedzie samochodem. Ja musiałem od razu wypić (samolotem).
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-01-22, 13:16.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Oldbridž Ale, Ona To Može
    e-prezes
    NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto....
    2022-09-09, 16:12
  • e-prezes
    Oldbridž Ale, Kukambera
    e-prezes
    Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy...
    2022-09-09, 15:55
  • grodek
    Oakham Ales, Green Devil IPA
    grodek
    KOLOR: złote, idealnie klarowne.
    PIANA: biała, drobnopęcherzykowa, bardzo mało obfita, jednak trwała.
    ZAPACH: głównie cytrusowy, chmielowy, lecz także nuty innych tropikalnych owoców oraz lekko słodowy.
    SMAK: średnio treściwe, wyraźne nuty cytrynowe, trochę też owocowych...
    2019-04-25, 11:49
  • Dreamer
    Northern Monk, Dark City Devil’s Delight
    Dreamer
    styl: stout imperialny
    alk. 9,0%

Stout uwarzony w kooperacji z norweskim Lervigiem z okazji organizowanego w browarze Northern Monk festiwalu ciemnego piwa Dark City. Receptura oparta na ośmiu słodach, dwóch odmianach chmielu, dodatku Crème du Cacao, wanilii i toffi.
    ...
    2018-12-01, 17:10
  • e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...