Oldbridž Ale, Ona To Može

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Oldbridž Ale, Ona To Može

NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto.

PS.
    Namierzyłem zdjęcie tablicy z piwami. Zatem jest to vanila porter z wanilią i leżakowany z drewnem po bourbonie. 6,9 % alk. 5 marek za 0,3 i 7,5 za 0,5 l. Czyli całkiem nie trafiłem
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-01-22, 13:25.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
    e-prezes
    alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
    2024-12-03, 22:18
  • Prusak
    Abbey Ales, Oh, Mr Porter
    Prusak
    Porter wyspiarski o zawartości alkoholu, 4,9%
    Kolor ciemnomiedziowy z nutami bordowymi przechodzącymi w brąz.
    Piwo klarowne.
    Zapach: paloność, elementy słodowe i lekko maślane.
    Piana drobna, początkowo gęsta, opada do średniej grubości obrączki, zostawia nieregularnie...
    2024-08-30, 18:30
  • Petitpierre
    Amber Po Godzinach, Dymiony Porter Bałtycki
    Petitpierre
    7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
    2025-02-01, 09:59
  • Prusak
    Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
    Prusak
    E: 24 Blg
    A: 10, 5%
    Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
    Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
    W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
    2025-01-03, 01:31
  • Ahumba
    2025.01.18 - Warszawa, Baltic Porter Day 2025 w CBM
    Ahumba
    "Baltic Porter Day 2025
    Jak co roku świętujemy to najważniejsze piwne święto. Spodziewajcie się przynajmniej czterech porterów na kranach, dużej selekcji butelek/puszek, specjalnego burgera i coś jeszcze wymyślimy" cytat ze strony wydarzenia...
    Start
    2025-01-18
    Koniec
    2025-01-18
    Adres
    Warszawa, ul. gen. Władysława Andersa 23,
    2024-11-03, 17:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...