Nektaru niestety nie pilem, tylko Sarajevsko z granata 0.33. Taki sobie standardowy lager ale w tamtych pieknych okolicznosciach przyrody po 10 godzinach za kierownica w rozpalonym samochodzie - miodzio!
Sarajevska Pivara, Sarajevsko Pivo / Sarajevo Beer
Collapse
X
-
Sarajevska Pivara, Sarajevsko Pivo / Sarajevo Beer
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Tagi: brak
-
-
Sarajevska Pivara, Sarajevsko Pivo/Sarajevo Beer
Puszka 0,33,zawartość alkoholu 4,5%,ekstraktu 11,6%.Piana nieduża ale gęsta.Barwa słomkowo-bursztynowa.Przyjemnie zgazowane.Delikatnie słodkawo-kwaskowate z umiarkowaną goryczką.W smaku przypomina przyzwoite polskie piwa z lat 80.Teoretycznie jest to to samo co Sarajevsko ale jednak nieco lepsze.
-
-
Sarajevsko pivo
Moje się nazywa po miejscowemu Sarajevsko pivo, parametry ma j.w. Kupione na miejscu.
Bardzo jasne, słomkowe. Krótka piana, nasycenie umiarkowane. Zapach lekki chmielowy. W smaku sympatyczna goryczka i niewiele ponadto. Lekkie piwko na upały, jeszcze lepiej smakowało w kafanie w Sarajewie do burka (placka z mięsem) po paru godzinach jazdy z Czarnogóry.
Ocena 3.
Kiedyś już je piłem, o czym wspominałem wyżej.Last edited by Twilight_Alehouse; 2005-09-02, 17:43. Powód: Usunąłem link do wcześnijszego tematu - post do którego lzkamil linkował, znajduje się teraz tutaj, na samej górze :)Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Ja swoje SARAJEVSKO PIVO piłem w okolicznościach nie wpływających w szczególny sposób na wrażenia, bo w zaciszu domowym. Pivo nie miało też szans przywołać miłych wakacyjnych chwil spędzonych w bałkańskich kafanach, bo nigdy tam nie byłem.
Podczas nalewania zachowywało się jak woda po wrzuceniu do niej tabletki plussza. Syczało, buzowało, pęcherzyki gazu wyrywały się ze szkła w górę. Tak sie wyrywały, że na powierzchni piwa, prawie natychmiast po nalaniu, nic prawie nie zostało.
Kolor blady, słomkowy. I smak takiż. Wodniste z lekką i niewyszukaną goryczką.
Zero podobieństwa z piwami PRL-u. Polecam tylko jako konkurencję dla wody mineralnej.
Comment
-
-
Zapędziłem się, jakbym kupił to PIVO przed chwilą w "Biedronce". Jak mogę polecać coś po co trzeba jechać circa abaut 2000 km Jak już to mam to biorę w ciemno.
Zapomniałem napisać o parametrach, a zmieniły się - ekstr. 11,2 %, alc. 4,9 %
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Przwiezione z wakacyjnych wojaży przez znajomą.
Parametry jak u Kolesława. Kolorek mocno jasnosłomkowy. Piana mnimalna, gazu sporo. Zapach delikatny - chmielowy.Piwo jest wytrawne, ale na granicy przyzwoitości. Dodatkowo w tle sympatyczne ziołowo-owocowe posmaczki. Przyjemne lekkie piwko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedziPodczas nalewania zachowywało się jak woda po wrzuceniu do niej tabletki plussza. Syczało, buzowało, pęcherzyki gazu wyrywały się ze szkła w górę. Tak sie wyrywały, że na powierzchni piwa, prawie natychmiast po nalaniu, nic prawie nie zostało.
Różnica była w nagazowaniu i pianie. W drugim piwie było bardziej standardowe. Mniej syczenia, więcej piany. W smaku wyczułem jeszcze szczypiący kwasek, ale takie rzeczy raz się wyczuwa, a innym razem nie - w zależności dyspozycji i okoliczności. Nie jestem kiperem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedziWypiłem drugą butelkę. Piwo z tej różniło się od piwa z pierwszej. Jakiż może być powód?? Miały tę samą datę przydatności, kupione były w tym samym sklepie, w jednej walizce przyjechały do mojej piwniczki.
Różnica była w nagazowaniu i pianie. W drugim piwie było bardziej standardowe. Mniej syczenia, więcej piany. W smaku wyczułem jeszcze szczypiący kwasek, ale takie rzeczy raz się wyczuwa, a innym razem nie - w zależności dyspozycji i okoliczności. Nie jestem kiperem.
W kwestii smaku to akurat to samo piwo może smakować różnie w zależniści od szeregu czynników.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziBrakująca fotka:
zobacz:
to są inne piwa, za Premium zaraz się wezmę
Comment
-
-
Puszka 0,5 l, zakupiona w Chorwacji w sieci Konzum, cena około 8 kun. Parametry: ekstrakt 11,2 %, alkohol 4,9 %.
Piana na początku gęsta, ale po woli zanika, po jakiś 2-3 minutach pozostaje tylko obwarzanek. Nagazowanie w sam raz, bąbelki cały czas pracują. Lekko kwaskowaty posmak, lekka goryczka. Pije się dobrze.
Comment
-
Comment