Varna Ventura Hotel, Gallagher Żiwe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kruger_nr1
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.11
    • 802

Varna Ventura Hotel, Gallagher Żiwe

Browar znajduje się w Varnie, Ventura Hotel, 16 Mara Taseva Str. 9003.
    Miałem zamiar będąc w Varnie odwiedzić ten browar, jednak już jadąc do Varny żałowałem, że mi się to nie uda, ale udało mi się przynajmniej skosztować tego piwa lanego w barze kebab przy jednej z głównych ulic w centrum. Podobno robią tylko te jedno piwo Gallagher Żiwe. Niestety zdjęcia piwa nie mam bo nie wyszło. Nie znam też parametrów piwa, na pewno było niefiltrowane i zapewne niepasteryzowane. Słabo nagazowane i z małą, jednak dość gęstą i trwałą pianą. Wydawało się też dość treściwe i było smaczne.
    Odbiega dość znacznie od jasnych i lekkich lagerów dostępnych w Bułgarii, co potwierdził nasz bułgarski gospodarz mówiąc, że takie piwo mu nie smakowało, bo było właśnie jakieś inne i kwaśne. Tymczasem jako jedyna taka ciekawostka w Bułgarii warte polecenia i będąc w Varnie możecie się za nim rozejrzeć.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez kruger_nr1; 2014-09-26, 20:54.
    Kolekcja puszek piwnych:
    http://puszkikrugera.web-album.org/
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

A podstawki jakieś nowe się pojawiły w tym roku?

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
      pebejot
      Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
      Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
      2024-09-08, 23:21
    • pebejot
      Bułgaria, Varna, Tsar Simeon I 27, The Black Sheep (Zlatna Varna)
      pebejot
      Browar restauracyjny w nadmorskiej Warnie znajdujący się w doskonałej lokalizacji, przy jednym z głównych deptaków, zaledwie 150 metrów od głównego dworca kolejowego.
      Lokal z eleganckim wnętrzem, bogato zdobionym drewnem i dość sporym ogródkiem przy deptaku.
      Tuż przy barze...
      2021-10-27, 10:30
    • Gringo
      Bułgaria, Warna, Mara Taseva 16, Hotel Ventura Varna
      Gringo
      Browar znajdujący się w Warnie w dzielnicy Asparuhowo kilka kilometrów na południe od centrum. Dojazd komunikacją może być trochę uciążliwy ponieważ w mieście nie funkcjonują oficjalne rozkłady jazdy. Trzeba się pytać miejscowych albo w IT, ewentualnie nie bawić w odkrywcę i wziąć...
      2017-07-12, 13:49
    • Serokomlak
      Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
      Serokomlak
      W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
      2024-09-28, 23:39
    • pebejot
      Jarosławiec, Bałtycka 14, Hotel & Browar Król Plaza
      pebejot
      Na północno-wschodnich rubieżach województwa zachodniopomorskiego, w znanej nadmorskiej miejscowości Jarosławiec, od niespełna roku działa nowy browar restauracyjny.
      Browar znajduje się w ekskluzywnym hotelu Król Plaza.
      Król Plaza to stale rozbudowywany zespół hoteli i apartamentów w...
      2023-06-03, 10:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...