Ledenika, Svetlo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Ledenika, Svetlo

Następne kiepskie. Smak podobny do Zagorki ale dopiero po kilku min po wygazowaniu (szybkim). Siki ale dopiłem do dna. 10,5% zawartości alk nie znalazłem na etykietach. Browar Ledenika w Mezdra
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Zachwycające nie jest ale nie jest też tragiczne.Optycznie prezentuje się słabo bo pianę ma znikomą a barwę wprawdzie jasnobursztynową ale niezbyt czystą.W smaku niewielka ale wyczuwalna goryczka.Dla mnie było bardzo świeże,orzeżwiające i jakby nieco "oranżadowe".Może różne wrażenia zależą od świeżości i okoliczności spożycia.

Comment

• kruger_nr1
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.11
      • 802

Piwo Ledenika Swetlo tutaj w wersji z promocją na szklanej butelce 0,5 litra (czeskiego typu,jak u nas np.Okocim Palone)Ponadto dostępne też w Pet-ach 1,25 l. oraz 2,5 litra-- to tylko dla wytrwałych lub na imprezę. Alk.4,1% ,extraktu 10,0% .Próbowałem tylko wersji ze szkła i mimo tego że piwo było z lodówki to smak był nijaki a piana zaraz zniknęła.Ogólnie nie ma co się nad nim rozpisywać bo i polecać nie ma czego.Bardzo słabe,jedno z najgorszych które piłem.
      Attached Files
      Kolekcja puszek piwnych:
      http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
        dadek
        W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
        2022-10-21, 03:12
      • heckler
        Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
        heckler
        Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
        Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
        2023-10-10, 09:08
      • Ahumba
        2025.08.22-24 - KRASNYSTAW - Chmielaki Krasnostawskie
        Ahumba
        𝐍𝐚𝐣𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬𝐳𝐲 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐰𝐚𝐥 𝐩𝐢𝐰𝐧𝐲 𝐰 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐮 to trzy dni fety na cześć złotego trunku, kilkadziesiąt browarów z całej Polski i zagranicy, największy konsumencki konkurs piw, korowód pełen barw, półmaraton dla wytrwałych,...
        Start
        2025-08-22
        Koniec
        2025-08-24
        Adres
        Krasnystaw
        2025-03-09, 21:24
      • darekd
        Zapanbrat, [Trzech Kumpli], Wheeler
        darekd
        Irish dry stout (w wersji nitro)

11% ekstr.,
        4,1% alk.

Warzone m.in. z dodatkiem słodu żytniego i palonego jęczmienia

Aromat - kawa i palone ziarno
        Piana - niższa, zwarta, dość nietrwała, na dłużej niewiele zostaje
        Barwa - smolisty z...
        2025-03-03, 22:02
      • dadek
        Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
        dadek
        Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
        2025-01-29, 04:15
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...