Tego zacnego koźlaka udało zakupić małym sklepiku, w mało turystycznej części Warny. Nie jest tak źle, jak już na niego trafiłem, to widziałem go również w innych miejscach np. w Złotych Piaskach(po mocno zawyżonych cenach). Jeśli chodzi o pilsy to szczególnie polecam Boljarkę Swjetło z beczki, mocno się wyróżnia na tle pozostałej miernoty.
Zagorka, Stolichno Bock Beer/Stolichno Temno
Collapse
X
-
W Sozopolu też może się trafić, tylko cena może być dość wysoka, ale na pewno jest w Burgas w markecie Picadili.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Witam
Jestem juz po urlopie i powiem, że niestety nie udało mi sie w sklepach upolować niczego innego oprócz Zagorek, Szumensko etc. Jedyna pozytywna niespodzainka to chińskiej knajpie w Sozopolu ( ta z wiatrakiem przy starej plaży ) jest serwowane piwo Luc's pochodzace z pierwszego bułgarsiego mikrobrowaru w Tryavnie, jest to spólka belgijsko -bułgarska. W ofercie były 3 gatunki ( blond (svetlo), bursztyn (kehlibar) i ciemne(tumno) )
ale dostpne tylko svetlo. Piwko niepasteryzwoane niefiltrowane lane z beczki bradzo dobre cena pk 3 leva za 0,3 litrowy pokalek.
Comment
-
-
Piwo zdegustowane podczas pobytu w Bułgarii. Dostępne z kija za 2,25 leva/0,5l w firmowym goblecie w knajpie "Scorpio" w centrum Pazardżiku. Bardzo sympatyczny koźlak - szczególnie, że Bułgaria to raczej nie piwne Eldorado. Butelkowego nie widziałem w żadnym sklepie w tym jakże smutnym mieście.
Comment
-
-
Minęło kilka lat i z dostępnością tego koźlaka w sklepach jest już dobrze.
Dostępne w większych marketach jak i w większości małych sklepów z alkoholem, czy to na wybrzeżu czy też wgłąb kraju.
Bardzo przyzwoity rogacz. Chyba najlepsze piwo jakie piłem z tego kraju. Taka elita jak u nas Żywiec Porter
Poniżej nowe opakowanie o pojemności 400 ml. Równie fajnie wyglądają pozostałe piwa z tej serii Pale Bock - również dobry i Amber Pils - tu już słabo.
Comment
-
Comment