Ale House, Peti Okean

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Ale House, Peti Okean

Taka oto ciekawostka: W sierpniu 2010 byłem w Bułgarii. Do nasady grobli prowadzącej z lądu stałego do starego Nesebyru była przyczepiona taka barka-pizzeria-restauracja
    Attached Files
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Obok niej taka reklama
    Attached Files

Comment

• Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

Kelner był wyjątkowo niekomunikatywny (próbowałem po rosyjsku i angielsku). Zrozumiałem tylko, że żywe piwo jest bułgarskie; na pytania z jakiego browaru, w zasadzie na każde, kelner konsekwentnie odpowiadał: piwo żywe, bułgarskie.
      Piwo - klasyczny jasny lager, było lepsze od wszystkich bułgarskich bardzo przemysłowych lagerów, ale żeby nie było zbyt dobrze to było tak zimne, że musiałem odczekać jakieś 10-15 minut (trudno było wydzierżyć) nim wreszcie ten smak poczułem. A i tak wciąż było zbyt zimne. Nazwa piwa w karcie była zgodna z widniejącą na szklanicy, a ta wyglądała tak
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
        dadek
        Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
        Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
        2024-05-23, 01:04
      • dadek
        Czechy, Karlštejn 109, 1.Karlštejnský mikropivovar
        dadek
        Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
        2022-10-02, 22:04
      • dadek
        Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
        dadek
        Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
        2024-10-04, 23:49
      • dadek
        Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
        dadek
        Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
        2023-10-06, 00:10
      • dadek
        Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
        dadek
        Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
        2024-10-23, 00:37
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...