Taka oto ciekawostka: W sierpniu 2010 byłem w Bułgarii. Do nasady grobli prowadzącej z lądu stałego do starego Nesebyru była przyczepiona taka barka-pizzeria-restauracja
Ale House, Peti Okean
Collapse
X
-
Kelner był wyjątkowo niekomunikatywny (próbowałem po rosyjsku i angielsku). Zrozumiałem tylko, że żywe piwo jest bułgarskie; na pytania z jakiego browaru, w zasadzie na każde, kelner konsekwentnie odpowiadał: piwo żywe, bułgarskie.
Piwo - klasyczny jasny lager, było lepsze od wszystkich bułgarskich bardzo przemysłowych lagerów, ale żeby nie było zbyt dobrze to było tak zimne, że musiałem odczekać jakieś 10-15 minut (trudno było wydzierżyć) nim wreszcie ten smak poczułem. A i tak wciąż było zbyt zimne. Nazwa piwa w karcie była zgodna z widniejącą na szklanicy, a ta wyglądała takComment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...-
Channel: Austria
-
-
Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
-
Channel: Belgia
-
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment