Ekstrakt 14 Plato, alk. 6 % vol, EBC 23, IBU 22.
Niepasteryzowane, niefiltrowane, refermentujące w butelce. W składzie obok słodu jęczmiennego, słód pszeniczny.
Zapach ziemisty ze słodem i owocami tropikalnymi w tle. Po chwili sporo łodygi.
Piana słaba - niska, krótka, nie zostawia prawie nic. Gaz niski.
Kolor bursztynowo-miedziany, matowy, zgaszony, bez osadu.
Smak ziemisto-kwaskowy. Ziemistość przechodzi w niewyszukaną dość mocną goryczkę. Kwasek owocowy w finiszu jest przez tę ziemistość i goryczkę zdominowany. Goryczka zalega, ale odbija się ziemią.
Jak ktoś lubi ziemistość... Dla mnie ledwie, ledwie.
Niepasteryzowane, niefiltrowane, refermentujące w butelce. W składzie obok słodu jęczmiennego, słód pszeniczny.
Zapach ziemisty ze słodem i owocami tropikalnymi w tle. Po chwili sporo łodygi.
Piana słaba - niska, krótka, nie zostawia prawie nic. Gaz niski.
Kolor bursztynowo-miedziany, matowy, zgaszony, bez osadu.
Smak ziemisto-kwaskowy. Ziemistość przechodzi w niewyszukaną dość mocną goryczkę. Kwasek owocowy w finiszu jest przez tę ziemistość i goryczkę zdominowany. Goryczka zalega, ale odbija się ziemią.
Jak ktoś lubi ziemistość... Dla mnie ledwie, ledwie.