Piwo z minibrowaru Cimper w Mursko Sredisce na granicy chorwacko-słoweńskiej.
Ekstrakt 12,2 %, alkohol 4, 8 %. Piękna, drobna, gęsta piana, długo się utrzymuje. Kolor jasno-bursztynowy, nie klarowny, bo piwo jest niefiltrowane, nie jest też pasteryzowane.
Przyjemny kwaskowaty, owocowy zapach. Złożony smak, nuty owocowe, trochę kwaskowate oraz wytrawne. Pije się z przyjemnością. Nagazowanie w sam raz, mimo że pije wersję butelkowaną. Generalnie piwo jest lane do szkła w lokalu, ale na życzenie klienta na miejscu jest butelkowane do szklanej butelki z porcelanką 1 l (cena 22 kuny)
lub do pet 1,5 l (cena 15 kun). Najlepsze i najsmaczniejsze piwo jakie piłem w Chorwacji.
Ekstrakt 12,2 %, alkohol 4, 8 %. Piękna, drobna, gęsta piana, długo się utrzymuje. Kolor jasno-bursztynowy, nie klarowny, bo piwo jest niefiltrowane, nie jest też pasteryzowane.
Przyjemny kwaskowaty, owocowy zapach. Złożony smak, nuty owocowe, trochę kwaskowate oraz wytrawne. Pije się z przyjemnością. Nagazowanie w sam raz, mimo że pije wersję butelkowaną. Generalnie piwo jest lane do szkła w lokalu, ale na życzenie klienta na miejscu jest butelkowane do szklanej butelki z porcelanką 1 l (cena 22 kuny)
lub do pet 1,5 l (cena 15 kun). Najlepsze i najsmaczniejsze piwo jakie piłem w Chorwacji.
Comment