Butelka 0,5 l, mix piwa 40 %( w składzie woda, słód jęczmienny, kukurydza, chmiel) i napoju jabłkowego 60 % ( tu długa lista składników). Alkoholu 2%. Kupione dla przetestowania tego specjału. Barwa jasnoherbaciana, charakterystyczna dla soku jabłkowego. Piany nie stwierdzono. Aromat - sok jabłkowy, nic więcej. W smaku też tylko jabłko i kwasek, ale nic syntetycznego, odpychającego. Pije się z przyjemnością. Wysycenia w sam raz. doskonale gasi pragnienie. Alternatywa dla piw bezalkoholowych lub napojów gazowanych jeśli ktoś musi prowadzić samochód.
Zagrebačka Pivovara, Ožujsko Jabuka
Collapse
Related Topics
Collapse
-
... a dokładnie Ožujsko Rezano Tomislavom, czyli połączenie jasnego i ciemnego lagera z należącego do koncernu Moolson Coors chorwackiego browaru Zagrebačka Pivovara z Zagrzebia. Rezano ma 5,9% alkohol i ekstrakt początkowy 13,7%. Składu nie podano.
Ciemno bursztynowa, herbaciana...-
Channel: Chorwacja
-
-
Większy browar z lat. 70. XX w. z Istrii.
http://istarska-pivovara.hr/
Kiedyś używali nazwy browaru od nazwy miasta: Buzetska pivovara. Pisał o tej marce śp. Dryx:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...pivovara-istar...-
-
-
Bączek z tradycyjną etą, która (chyba?) informuje o refermentowaniu w butelce.
Piwo ma nasyconą bursztynową barwę, lekko zamglone, ładna, dość drobna piana.
Niestety, ani aromaty, ani smaki nie przekładają się na moje oczekiwania, co do AP-y.
To chyba taka "apka dla...-
2024-07-10, 08:24 -
-
Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.-
2024-07-10, 08:21 -
-
Browar rzemieślniczy Dva Pivovara działa już od 2017 roku. Niestety usytuowany jest na totalnym końcu Odessy, dosłownie już na wsi. Nie zdecydowałem się na wizytę tam, gdyż przekraczało to moje możliwości transportowe.
Jednakże mają swój sklep firmowy w północnej dzielnicy Odessy,...1 Photo-
Channel: Ukraina
2022-07-01, 20:35 -
- Loading...
- Koniec listy.