Piwo udało mi się spróbować w dwóch lokalach firmowych: w Budvie i w Barze. W obu lokalach dowiedziałem się, że piwo ma 4,5% alkoholu, ekstraktu nie znano. Produkowane jest w Podgoricy i dostarczane do lokali firmowych. Mogę stwierdzić, żę to zdecydowanie najlepsze piwo w Czarnogórze. Już w pierwszym momencie przwiodło mi na myśl Raciborskie (tylko bez przesadnej jego słodkości), zdecydowanie dobrze zbalansowane smaki dające wspaniałe uczucie, że pije sie naprawde smaczne piwko. Wygladało na filtrowane, było dość jasne, piana mimo, iż niezbyt obfita to jednak utrzymywała się prawie do końca spożycia piwa (kilka minut). Zapach przyjemny słodowy.
W lokalu w Budvie za kufel 0,5 l -2 Euro, a w Barze tylko 1,8 euro. Cena w lokalu wyższa od koncernowego Nikśićka tylko o 30 centów. Brak szkła firmowego, podstawek, etykiet i innych gadżetów.
Myslę, że będąc na wakacjach w Czarnogórze warto poszukać tego piwa!
W lokalu w Budvie za kufel 0,5 l -2 Euro, a w Barze tylko 1,8 euro. Cena w lokalu wyższa od koncernowego Nikśićka tylko o 30 centów. Brak szkła firmowego, podstawek, etykiet i innych gadżetów.
Myslę, że będąc na wakacjach w Czarnogórze warto poszukać tego piwa!
Comment