Wypite w wersji puszkowej. Nawet znośne. Słomkowy kolor, piana ulotna, w smaku mocno goryczkowe, orzeźwiające. Puszka 0,5l, alkohol nadal 5%, ekstrakt 11,4%.
Trebjesa, Nikšičko Pivo
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziWypite w wersji puszkowej... Puszka 0,5l, alkohol nadal 5%, ekstrakt 11,4%.Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Niezłe. Spora piana, która niezbyt długo się jednak utrzymywała. Kolor złoty, odpowiedni.
No a w smaku całkiem do rzeczy - jest umiarkowana goryczka; rześkie i lekko ostre, do tego w miarę mocno nagazowane. Nie jest wodniste. Walory smakowe nie zachwycają, ale piło się przyjemnie, nie powiem.
Comment
-
-
Kolejne z piw, przywiezione przez szwagra z wakacji w Czarnoogórze.
Kolor - jasnożółty, słomkowy.
Piana - znikoma, nietrwała.
Wysycenie - niezłe, dość intensywne, o "niebo" lepsze od pitego wcześniej Jelena.
Zapach - nuty słodowo-chmielowe, niezbyt intensywne.
Smak - dominuje goryczka, nuty słodowy schowane, pod koniec picia pojawiają się drożdżowe posmaki.
Opakowanie - niezbyt wydumane, kapsel do kolekcji.
Wcale poprawne piwo. Pite w warunkach polskich - nawet smakowało."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Comment
-
-
kolor: jasnozłoty
piana: nietrwała
gaz: OK
zapach: słaby słodowo-chmielowy
smak: zdominowany przez lekką goryczkę, w tle trochę słodu
ot, lekkie piwo do gaszenia pragnienia - bez rewelacji
Comment
-
-
Kurczę, nie mam pojęcia, ile oni mają wersji opakowania - mnie siostra przywiozła zieloną flaszunię 0,33 (no, poświęciła się, nataskała... ) z jakiejś rajzy.
Kapsel browaru, złoto-zielona eta, takaż krawatka, ogólnie wzornictwo (też!) bez polotu.
Po otwarciu buchnęło szczynowato-skunowato, na szczęście po chwili trochę to-to uleciało. Kolor jasnozłoty, piana biała, średniowysoka, ale anemiczna i nietrwała.
Pijąc wyczułem najpierw silną goryczkę z kwaskowatym akcentem, potem pojawił się słód, jakoś-tak kojarzący mi się z kukurydzą. Piwo dziwnie drapie w gardle, może to przez wysokie nagazowanie.
Niby egzotyka przez małe "e" - wypić, odhaczyć, zapomnieć, no, chyba, że w upale, gdzieś w Czarnogórze bardzo by mi się pić chciało i nie było alternatywy...
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Jasne piwo lager w smaku ujdzie trochę goryczki brak chemicznych posmaków. Wysycenie słabe,kolor słomkowato-żółty. Wersja nalewana smakuje o wiele lepiej niż puszkowo-butelkowa. W miarę dobre na upały. Degustacja w lokalu w Podgoricy w lipcu br.
Comment
-
-
Z dawnych "destynacji" po Bałkanach miło wspominałem piwa z tego browaru (to i gold),
Tu (przynajmniej) obecnie dodają kukurydzę, polski dystrybutor w przetłumaczonym składzie obok kaszki kukurydzianej dodał też pszenicę, pod naklejką z tłumaczeniem i na krawatce pszenicy brak
Piwo jak na masową produkcję i popularną konkurencję z Chorwacji wciąż daje radę, całkiem pełne i czyste w smaku, wyraźna jak na styl goryczka. Zatem na wakacjach w Czarnogórze bardzo przyjemnie może dopełnić wolny czas. Kupione w Polsce może przywołać miłe wspomnienia i w takich kategoriach je oceniam
Comment
-
Comment