to piwo pojawia się w sprzedaży jedynie raz do roku z okazji Radegast Den i jest sprzedawane tylko w knajpach. Browar go nie puszkuje ani nie butelkuje. Według pani, która nam go dziś serwowała w Cieszynie jest to 12-tka. Piwo nie jest tak klarowne jak klasyczna 12-tka z Radegasta, piana jest drobna i bardzo gęsta, zostaje do samego końca drobne wysycenie ułatwiające seryjną konsumpcję, pierwszy co czujemy w smaku to mocna goryczka charakterystyczna dla produktów z browaru w Nosovicich potem do głosu dochodzi świetny, pełny, słodowy posmak. Marzy mi się by jakikolwiek duży browar w Polsce produkował takiego pilsa. Polecam jeśli ktoś ma możliwość spróbować tego wynalazku.
dostępny tu:
a tak prezentował się dziś na dzień przed oficjalną premierą:
dostępny tu:
a tak prezentował się dziś na dzień przed oficjalną premierą: