IPA chmielona czterema czeskimi chmielami.
Ekstrakt: 16 Blg.
Alkohol: 7,6%
Goryczka: 78 IBU
Kolor jasnej herbaty, lekko złocisty i opalizujący.
Piana mimo agresywnego nalewania utworzyła wysepkę na środku kufla, i tyle.
Aromat zdecydowanie owocowy, przyjemny. Chmiel czuć kwiatowo i lekko ziołowo. Przypomina mi to domowe pilsy nieco za wysoko fermentowane. W tym wypadku nie jest to zarzut bo cała kompozycja jest ładna.
W smaku dość czyste, najpierw słodowe i chmielowe a następnie już tylko goryczkowe. Goryczka zdecydowana, nawet pikantna, długa.
Etykieta chyba na cześć dekarza rozwijającego papę.
Piwo mi smakowało. Największym pozytywem jest to, że chmiel daje zarówno smak jak i goryczkę, co w połączeniu z podbudową słodową daje efekt głębi i wielowymiarowości. Żeby po marudzić to byłoby lepiej gdyby goryczka tak długo nie zalegała na kubkach ale czy przy 78 IBU to możliwe?
Ekstrakt: 16 Blg.
Alkohol: 7,6%
Goryczka: 78 IBU
Kolor jasnej herbaty, lekko złocisty i opalizujący.
Piana mimo agresywnego nalewania utworzyła wysepkę na środku kufla, i tyle.
Aromat zdecydowanie owocowy, przyjemny. Chmiel czuć kwiatowo i lekko ziołowo. Przypomina mi to domowe pilsy nieco za wysoko fermentowane. W tym wypadku nie jest to zarzut bo cała kompozycja jest ładna.
W smaku dość czyste, najpierw słodowe i chmielowe a następnie już tylko goryczkowe. Goryczka zdecydowana, nawet pikantna, długa.
Etykieta chyba na cześć dekarza rozwijającego papę.
Piwo mi smakowało. Największym pozytywem jest to, że chmiel daje zarówno smak jak i goryczkę, co w połączeniu z podbudową słodową daje efekt głębi i wielowymiarowości. Żeby po marudzić to byłoby lepiej gdyby goryczka tak długo nie zalegała na kubkach ale czy przy 78 IBU to możliwe?
Comment