Pozwolę sobie otworzyć nowy temat gdyż:
Budějovický Měšťanský Pivovar zmienił nazwę na Samson
Browar nie może używać już nazwy Budweiser więc zmieniono dotychczasowe nazwy i etykiety
Zmieniono też sortyment i profil piw.
Obecny ciemny leżak ma 4,7% alkoholu i ekstrakt 12
starym odpowiednikiem tego piwa był: 1795 Budweiser Bier Dark ale miał mniej alkoholu 4,5% i miał chyba 11st ekstraktu.
barwa: bardzo ciemny rubin
piana: niska i nietrwała
zapach: palony, karmelowy lekko porzeczkowy
smak: słodowy, brudny z lekkim karmelem i lekko owocowymi nutkami (ciemne owoce, chyba porzeczka), na końcu leciuteńka goryczka. Piwo piłem miesiąc po dacie na etykiecie i test nie wypadł zbyt dobrze. Nie smakowało mi i z trudem wypiłem
Etykieta: ładna i estetyczna ale niestety wtapiająca się w koncernowe nowoczesne trendy
Budějovický Měšťanský Pivovar zmienił nazwę na Samson
Browar nie może używać już nazwy Budweiser więc zmieniono dotychczasowe nazwy i etykiety
Zmieniono też sortyment i profil piw.
Obecny ciemny leżak ma 4,7% alkoholu i ekstrakt 12
starym odpowiednikiem tego piwa był: 1795 Budweiser Bier Dark ale miał mniej alkoholu 4,5% i miał chyba 11st ekstraktu.
barwa: bardzo ciemny rubin
piana: niska i nietrwała
zapach: palony, karmelowy lekko porzeczkowy
smak: słodowy, brudny z lekkim karmelem i lekko owocowymi nutkami (ciemne owoce, chyba porzeczka), na końcu leciuteńka goryczka. Piwo piłem miesiąc po dacie na etykiecie i test nie wypadł zbyt dobrze. Nie smakowało mi i z trudem wypiłem
Etykieta: ładna i estetyczna ale niestety wtapiająca się w koncernowe nowoczesne trendy
Comment