Nova Paka, Brouček/BrouCzech

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Na mojej butelce kupionej w centrum Harrachova napisali Brouček , alc. 4%, pasteryzowane.

Kolor złoty, nie za słaby.
    Piana drobno pęcherzykowa, koloru jakby przybrudzonej, szarawej bieli. Opada szybko pozostawiając tylko ślady na ściankach kufla.
    Zapach chmielowy z akcentami kwiatowymi i słodowymi, mocno piwnicznymi. Na pierwszy "niuch" prawia wrażenie niepasteryzowanego!
    W smaku zaskakująco gorzkie jak na desítke. Poza tym dość wodniste i zupełnie bez treści. Na początku wyczuwalny mocny posmak metaliczny.
    Butelka NRW z krawatką, bez kontry, kapsel firmowy. Brak podanego ekstraktu; w składzie podano cukier.

Piwo przypomina polskie produkty oferowane w dyskontach. Choć nasze produkty są raczej kwachowate niż, jak Novopacke, goryczkowate.
    Jeśli ktoś trafi za cenę jaką ja zapłaciłem - 13 Kč, śmiało może zrezygnować, szkoda pieniędzy.

PS: pisząc o dyskontach miałem na myśli raczej Lidla i jego głubczycki asortyment
    Last edited by leona; 2009-10-21, 09:36. Powód: PS

Comment

• Tomi45
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 165

Brou Czech

Najpierw kupiłem (Billa Czeski Ciszyn- PET 2l), potem poczytałem na forum- i aż się bałem otworzyć. Zaryzykowałem - i o dziwo całkiem mi podeszło. Piana sie utrzymywała relatwnie długo, nie było aż tak słodkie jak w innych opisach - a goryczka na końcu całkiem fajna. Pomyślałem - może mam jakiś bezkrytyczny dzień. Wyciągnąłem z lodówy (czyli z garażu ) piwo z polskiego marketu (bo porównanie z "górną półką" byłoby chyba nie fair)- Sarmackie - i łyknąłem dla porównania. Pod każdym względem - Nova Paka była lepsza (szczególnie zapach, brak kwaśnych posmaków i i dużo sympatyczniejsza goryczka)! Tak więc - stosunek jakości do ceny jest ok. Jako piwo sesyjne - jak najbardziej!

Comment

• Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6418

Dalej 4% alko i prawdopodobnie z 10* ekstraktu.

Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Barwa - złoto.
        Gaz - średni.
        Aromat - metaliczna zbożowość.
        Smak - słodkawe, metaliczne, mineralna zbożowość, trochę metalicznej goryczki.

Wypiłem ale smak poniżej oczekiwań.
        Attached Files
        Last edited by Javox; 2023-10-22, 19:19.

Comment

Przetwarzanie...
        X