Šitbořice, Kulak 12°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4777

Šitbořice, Kulak 12°

Kolor ciemniejszego złota, piwo całkiem mętne z solidną warstwą drożdży na dnie.
    Piana jak w innych piwach z tego browarku, przy nalaniu pojawiła się na dwie minuty, zdążyłem tylko zrobić fotkę i po chwili nie było już po niej śladu.
    Zapach wyraźny, słodowy z kwiatowym miodem.
    W smaku równowaga słodowości i owocowości dojrzałych renglod lub moreli. Czuć też świeże chmielowe aromaty ale nie jest to typowa piwna goryczka (ta jest raczej niska) a raczej lekko oleisty zapach świeżo ściętego zielonego chmielowego pnącza. Pewnie to zasługa prawdziwej szyszki chmielowej która pływa sobie w każdej butelce tego piwa. Pan sládek ostrzegał żebym nie był zdziwiony po otwarciu.
    Gazu mało, mi to jednak nie przeszkadza. Smaczne.
    Kupione w browarze w litrowej butelce PET za 32 kč.
    Attached Files
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

Przyzwoite piwo, o słodowym, treściwym charakterze, mocno mętne.
    Niestety w mojej butelce szyszka nie pływała

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 02:48
    • bastion
      Chorwacja, Rijeka, Trg Kralja Tomislava 1, King's Brewpub Kolodvor.
      bastion
      Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...
      2024-07-17, 20:30
    • pietrus96
      Osad w butelkach
      pietrus96
      Cześć,
      dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
      2024-01-13, 20:24
    • dadek
      Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
      dadek
      Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
      2025-01-10, 00:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...