Starkoladno, Dobrák z Velké Dobré

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Starkoladno, Dobrák z Velké Dobré

Kupione w litrowej PETce w browarku
    Jest to półciemne specjalne piwo o ekstrakcie 16 i alkoholu 6,5%

barwa: ciemno złota, wchodząca w rubin
    piana: wysoka, duże pęcherze, szybko opada
    zapach: słodowy, lekko karmelowo-stechły
    smak: słodowy z silnym gorzkim karmelem i z równie silną lekko stęchłą goryczką. Niesamowicie gorzkie jak na taki ekstrakt. Jest ok ale na kolana nie powala
    Attached Files
    LP

Related Topics

Collapse

• pierotez
    Jakie ciemne dobre gorzkie piwo teraz?
    pierotez
    Był porter żywiecki, był Komes, były różne Fortuny, Dawne b. dobre, Boss np. Extra Mocny.
    Jak to u nas z piwami bywa mają swój czas świetności i później smakują gorzej, np. fortuny albo Żywiec

Polećcie dobre ciemne / czarne piwka (kawa, gorzka czekolada, bez kwasu...
    2020-09-17, 16:21
  • Jurandofil
    2020.09.11-14 - XIX Zlot Browar.biz [Velke Losiny] - fakty
    Jurandofil
    (jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)

Proszę wytężać wzrok ogłaszam co następuje!

oto już pełną parą szykuje się:

XIX Wielki Zlot Forumowiczów BrowarBizu...
    2020-09-03, 15:46
  • AaLeX
    Dobre, tanie piwo.
    AaLeX
    Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
    2019-12-18, 16:11
  • deMiro
    Ciszyn Grand Champion 2011 pokal, pełny bronek, tektura. Oddam za dobre piwo lub dwa
    deMiro
    Za bronka nie ręczę czy jest jadalny. Jeżeli chodzi o wysyłkę to trzeba doliczyć 14 zeta, albo 3 eurosporty, albo 100 ukraińskich wiewiórek (hrywien). Dolków nie przyjmuję. Chętnych zapraszam na PW. Zapisy do zakończenia łykendu.
    2021-01-23, 13:29
  • dadek
    Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
    dadek
    Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
    2024-09-17, 00:54
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...