Antoš, Černé Poupě

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Antoš, Černé Poupě

Piwo piłem w browarku 2.1.2013
    Chodzi o ciemną 12 zadedykowaną piwowarowi który warzył w Slanym przed ponad 200 laty
    Cena 32kc za 0,5 i 22kc za 0,3

barwa: czarna, nieprzejrzysta
    piana: wysoka, beżowo-brązowa, gęsta, ładnie lepi szkło
    zapach: kawowo-czekoladowy, delikatnie karmelowy
    smak: podobnie jak w zapachu, czuć palone słody, generalnie piwo ma gorzki profil i jest niesamowicie pijalne

Jeszcze opis dadka z tematu o browarze

dadek 09-06-2011
    Czarne jak smoła, nieprzejrzyste. Gdy było go już mało w kuflu okazało się tylko lekko mętne.
    Piana koloru ecru, drobnoziarnista, kremowa, w trakcie picia wciąż pozostaje gęsty kożuch i plamy na szkle.
    Zapach także piękny i wyraźny, pełna chlebowość z lekkim karmelem i drożdżowością.
    W smaku słodowe, na widok powinno być mocno palone ale nuty czekoladowo - kawowe są dość stonowane i nie dużo różnią się od polotmavého. Nie jest to złe piwo ale zaskoczeniem na minus jest jego łagodność przy tak intensywnej czarnej barwie.
    Attached Files
    LP

Related Topics

Collapse

• darekd
    Antoš, Crystal IPA
    darekd
    14% ekstr., 6,7% alk.

Amerykański chmiel Crystal

Aromat - początkowo wyraźny chmiel z tonami kwaskowo-słodszych owoców i cytrusów, wyraźne też tony słodowe. Trochę miodowe
    Piana - średnia, raczej zwarta, trwała z kożuszkiem
    Barwa - ciemne złoto
    ...
    2020-10-09, 22:06
  • heckler
    Antoš, Goosberry & Mint Geyser
    heckler
    Antek wypuścił ciekawego potworka - Goosberry & Mint Geyser, czyli 10-ka agrest z miętą . Piwo koloru słomkowego, mętne, aż do bólu.
    W smaku dominuje agrest, a ja go lubię , Mięty natomiast tam nie odnalazłem. Pomimo to piwo mi smakowało, takie kwaskowe, orzeźwiające idealne...
    2019-07-19, 10:31
  • heckler
    Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
    heckler
    Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
    2025-01-07, 07:41
  • darekd
    Antoš [First Order Brewing], Green Door
    darekd
    First Order Brewing to białorusko-amerykańska ekipa z czeskiej Pragi. Warzą kontraktowo od zeszłego roku.

www.facebook.com/firstordercz

West Coast IPA
    6,6% alk.
    70 IBU

Piwo otrzymałem w prezencie od piwowara z zaznaczeniem, że już trochę...
    2017-09-06, 22:24
  • darekd
    Antoš [First Order Brewing], Je suis Citra
    darekd
    First Order Brewing to białorusko-amerykańska ekipa z czeskiej Pragi. Warzą kontraktowo od zeszłego roku.

www.facebook.com/firstordercz

Piwo określają jako "Fruity French Farmhouse Ale"
    6,8% alk.
    Chmielone citrą

Aromat - cytrusy,...
    2017-09-06, 21:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...