Kozlovice, Sachsenberg Černé (Demelloch)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Kozlovice, Sachsenberg Černé (Demelloch)

Zakupione na Mariackiej 3 za 6,20 zł
    Alkohol 5,2 % ekstrakt 12 %
    Kolor prawie czarny, do tego stopnia, że trudno wypatrzeć wysycenie. Zapach i smak: dominuje mocna owocowość, konkretnie suszona śliwka + plus kawowo palony słód. Piana dość mizerna i nietrwała. Opakowanie jak w innych Sachsenbergach.
    Generalnie - dość dziwne piwo, nie przekonało mnie.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Frydek-Mistek, Staroměstská, Festiwal Pivopění
      heckler
      Niestety podczas tegorocznej edycji 03.08 festiwalu pogoda nie była najłaskawsza i przelotne opady deszczu co jakiś czas psuły biesiadowanie. Na szczęście było całkiem ciepło, więc przybyłych na festiwal ludzi przelotny deszcz do domów nie porozpędzał . Nie wiem, czy mi sie wydawało,...
      2019-08-05, 10:08
    • heckler
      Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 07:41
    • heckler
      2018.10.12-13, Czechy, Ostrava-Karolina, Oktobeerfest
      heckler
      W dniach 12-13.10 w dzielnicy Ostravy Karolina przed dużym centrum handlowym Nová Karolina odbyła się kolejna piwna impreza w tym mieście o nazwie Oktobeerfest.
      Lato w tym roku nie dawało za wygraną i grzech było nie skorzystać z odbywającej się w pobliżu imprezy. W ciepłe, sobotnie...
      2018-10-26, 05:44
    • chechaouen
      Kozlovice, Sachsenberg Pšeničné
      chechaouen
      Alk. 5,1%, Ekstrakt 12%
      Piwo pszeniczne z czeskiej części Cieszyna. Mały regionalny browar. Kapsel czysty ale z dedykowaną naklejką. Ręcznie (flamastrem) wpisane procent alk., ekstrakt i data przydatności do spożycia (w moim przypadku 30.03.2013).
      Kolor: beżowo-żółty, bardzo mętny...
      2013-03-01, 19:25
    • otvirak
      Valašský pivovar Kozlovice, Valašský Vojvoda
      otvirak
      Pivo kupione w Miejskim Browarze w Štramberku. Niefiltrowane, niepasteryzowane, 12, 5% obj. alk.
      Można kupić w PET 0,5 l. lub grubej dwulitrowej flaszy.
      Zapach: chmielowy z ziołowo-owocowymi nutami.
      Smak: pełniejszy, niż w 11 (Trubač, warzony w Štramberku), bardziej słodowe, chociaż...
      2018-07-14, 14:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...