Kozlovice, Sachsenberg Chilli

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Kozlovice, Sachsenberg Chilli

alk. 5,1%, ekstr 12%

kolor - jaki jest, każdy widzi, oranżadka czerwona Helena
    piana - różowe zabarwienie, opada błyskawicznie
    zapach - słodowy plus minimalnie leciutkie warzywa
    smak - z początku leciutkie pils, z lekka goryczką, chilli czuć dopiero głęboko w gardle po przełknięciu piwa, pieczą lekko usta
    gaz - za duzo
    opakowanie - jak na zdjęciu, podoba mi się

Ogólnie, chilli jest dobre w jedzeniu ale nie w piwie, do d... z takimi wynalazkami, nie dopiłem, wylałem resztę
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Lubię ostre potrawy, pieprzowe z tego browaru było ciekawym doświadczeniem, jednak piwa z chilli nie zmogłem do końca. Przyjemność picia tego wynalazku była zerowa, a to nie o to przecież chodzi.

Edit: z tym, że piłem je kilka miesięcy temu i wtedy było w butelkach PET.
    Ostatnia zmiana dokonana przez WojciechT; 2013-03-10, 23:29.

Comment

• Brat_Piwny
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.01
      • 686

Nie miałem problemu z wypiciem całej butelki. Nie jest chyba z tym piwem aż tak źle.
      Według mnie "pijalne". Oczywiście to subiektywne odczucie ...

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Midtfyns, Chilli Tripel
        ART
        Słodowe, chilli zauważalne, dopełniające ale nie przesadzone, lekkie pieczenie po dłuższym czasie spożywania, suszone owoce, maillardy, czerwonawo-bursztynowawa barwa, klarowne, piana zupełnie kiepska,

Ale ale... etykieta ma wytłoczenia braill-owskie!

Aaaa Piwo ucieka...
        2024-02-16, 22:57
      • heckler
        2018.10.12-13, Czechy, Ostrava-Karolina, Oktobeerfest
        heckler
        W dniach 12-13.10 w dzielnicy Ostravy Karolina przed dużym centrum handlowym Nová Karolina odbyła się kolejna piwna impreza w tym mieście o nazwie Oktobeerfest.
        Lato w tym roku nie dawało za wygraną i grzech było nie skorzystać z odbywającej się w pobliżu imprezy. W ciepłe, sobotnie...
        2018-10-26, 06:44
      • heckler
        Czechy, Frydek-Mistek, Staroměstská, Festiwal Pivopění
        heckler
        Niestety podczas tegorocznej edycji 03.08 festiwalu pogoda nie była najłaskawsza i przelotne opady deszczu co jakiś czas psuły biesiadowanie. Na szczęście było całkiem ciepło, więc przybyłych na festiwal ludzi przelotny deszcz do domów nie porozpędzał . Nie wiem, czy mi sie wydawało,...
        2019-08-05, 11:08
      • darekd
        Vormann, [Freigeist Bierkultur, Olbermann, Beer Kong], Alte(es) aus Liebe
        darekd
        Freigeist Bierkultur to pionier kontraktowego piwowarstwa w Niemczech i w ogóle oraz piwnych kooperacji wykraczających poza granicę naszego zachodniego sąsiada. Tym razem Alt i w związku z tym nie dziwi, że w kooperacji z przedstawicielami Düsseldorfu. Freigeist najczęściej warzy w browarze...
        2023-06-14, 01:04
      • dadek
        Chorwacja, Solin, ul. don Frane Bulića 4, Brew My Beer
        dadek
        O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
        Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
        2021-10-28, 03:02
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...