Skřečoňský Žabák, Czarna Żaba

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Skřečoňský Žabák, Czarna Żaba

Piwo uwarzone dla krakowskiej Strefy Piwa i w listopadzie 2012 tamże serwowane i sprzedawane.
    Piwa dawno nie ma ale... nie w mojej piwnicy. Ostatnia butelka oraz chęć zamieszczenia etykiety skłoniła mnie do założenia tematu.
    O ile piwo świeże było niewybitnym (pozdrowienia dla Miniakosa ) black ipa to odleżakowane już nim absolutnie nie jest.
    W aromacie ciemne owoce, nieco wędzonej śliwki, palone akcenty słodowe. Chmielu ani hu hu. W smaku goryczka wyraźna ale zdecydowanie lepiej ułożona niż początkowo. Rześkie palone akcenty, lekka kwasowość, jak w gorzkiej czekoladzie. Rześkie bo zdecydowanie nie czuć takiego ekstraktu.
    Tak to Czarna Żaba z czarnej ipa stała się lekkim risem
    Attached Files
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19298

Kiedy je piłem w Strefie była bardziej jak BIPA, ale mnie nie przekonują takie piwa. Wypiłem jednak bez obrzydzenia

Comment

Related Topics

Collapse

• Blackbeard
      Skřečoňský Žabák, Skřečoňský Žabák 13° med-kaštan
      Blackbeard
      Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,1 %.

Kolor: Kasztanowy, piwo jest mętne.
      Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Szybko się redukuje i po kilku minutach od przelania piwa do szkła zostaje z niej zbity pierścień przy obrzeżach kielicha i wysepka na tafli piwa....
      2020-01-20, 17:27
    • darekd
      Pinta, Czarna Dziura
      darekd
      Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
      13% ekstr.,
      5,5% alk.

Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
      Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
      Barwa - praktycznie czarna,...
      2024-12-03, 00:04
    • Prusak
      Skřečoňský Žabák, Skřečoňský Žabák 10º
      Prusak
      Piwo smakuje tak jak powinna smakować dziesiąteczka. Lekkie, z wyraźną goryczką, wysycenie w sam raz. Wchłania się bardzo dobrze. W lecie byłoby idealne.
      2019-09-21, 08:55
    • Javox
      Švyturys, Žalia Balta
      Javox
      Jasny lager z alko 5.0% a IBU 28.
      Puszka 568 ml.

"To piwo uwarzyliśmy specjalnie dla fanów najsłynniejszego litewskiego klubu koszykówki „Kauno Zalgiris”.
      Nazwaliśmy je „Zalia Balta” (ang. Zielono-biały) na cześć oficjalnych barw drużyny."

Piana - więcej...
      2025-01-17, 16:13
    • kaczka116
      Czarna Owca, Baba Jaga
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-08, 08:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...