O tym piwie wspominał Dadek:
Ale teraz już nie warzy się u Matusków tylko na miejscu przez piwowara, który nabywał doświadczenie u Martina Matuski.
Jest to 13%, alk. 5,5%
Niefiltrowane, bez pasteryzacji.
Aromat - wyczuwalne drożdże, chlebowość, lekki chmiel
Piana - umiarkowanie wysoka, dość gęsta i trwała
Barwa - ciemna słomka, mętna
Wysycenie - średniowysokie
Smak - na początku chlebowość, z lekkim drożdżowym kwaskiem. Szybko dochodzi do głosu wyraźna goryczka, ziołowa i początkowo dominuje zdecydowanie. Wraz z ogrzaniem ładnie koresponduje z przyjemnym posmakiem chlebowym.
Treściwość - pełne
Klasyka na wysokim poziomie. Warto.
Ale teraz już nie warzy się u Matusków tylko na miejscu przez piwowara, który nabywał doświadczenie u Martina Matuski.
Jest to 13%, alk. 5,5%
Niefiltrowane, bez pasteryzacji.
Aromat - wyczuwalne drożdże, chlebowość, lekki chmiel
Piana - umiarkowanie wysoka, dość gęsta i trwała
Barwa - ciemna słomka, mętna
Wysycenie - średniowysokie
Smak - na początku chlebowość, z lekkim drożdżowym kwaskiem. Szybko dochodzi do głosu wyraźna goryczka, ziołowa i początkowo dominuje zdecydowanie. Wraz z ogrzaniem ładnie koresponduje z przyjemnym posmakiem chlebowym.
Treściwość - pełne
Klasyka na wysokim poziomie. Warto.
Comment