Otwierając je trochę się wystraszyłem – na etykiecie jest jakieś dziwne straszydło, będące połączeniem pająka z pomidorem albo soczystym pryszczem. Nie wiem, co miał na myśli grafik projektując tę etykietę, ale zaliczyłem moment zawahania. Ten sam browar zrobił piwo z yerba mate, a dzień wcześniej piłem piwo z czosnkiem... Oby to nie było faktycznie piwo z pomidorem (albo pająkami)! Na szczęście mamy tutaj do czynienia po prostu z amber ale (?). Bardzo delikatnym, niezbyt mocno nachmielonym. W zapachu są delikatne cytrusy i takież to piwo jest w smaku. Iglaków brak. Można wyczuć jeszcze karmel i jakiś nieprzyjemny zapach kojarzący się ze chemikalami szpitalnymi z domieszką kapusty. Całość robi raczej średnie wrażenie.
U Bizona, Klistak
Collapse
X
-
Piłem to piwo niedawno w wersji butelkowej i z PETa i oba były kiepskie
barwa: ładna czerwień
piana: niska, znika w mgnieniu oka, zostawia pierścień
gaz: niski
zapach: masło z masłem, karmel, trochę słodkich owoców.
smak: maślany, karmelowo-gryzący, silna ale nieprzyjemna goryczka. Ogólnie piwo na granicy pijalności.LP
Related Topics
Collapse
-
-
Cześć!
Coraz cieplej myślę o piwie z dodatkiem yerba mate. Przeszukałem forum, wspomogłem się Googlem, ale jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem. Znalazłem za to wypowiedzi, że nie warto bo to głupi pomysł oraz że warto bo to wspaniały pomysł
...-
Channel: Surowce
-
-
-
-
Czyli piwo z yerba mate.
Pierwsze, co uderza w nos, to niestety mocny diacetyl. Zaraz za nim czuć delikatną wędzonkę i właściwie tyle. Piana powstała szybko i równie szybko opadła – i nie ma po niej żadnego śladu. W smaku mamy tutaj do czynienia z całkiem przyjemnym wędzonym...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment