Permon, Fakir

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2852

    Permon, Fakir

    Ekstrakt : 18%, zawartość alkoholu : 8,3%. Wg opisu na etykiecie : Permon IPA, wg ratebeer : double/imperial IPA. Użyto dwóch rodzajów słodu, trzech odmian chmielu - jakich :
    Kolor - bursztynowy, opalizujący.
    Piana - lekko beżowa, gęsta, średnio trwała, brudzi szkło.
    Zapach - owoce, lekka żywica - mało intensywny.
    Smak - owoce, cytrusy, ciasteczkowy, nuta karmelowa, lekka goryczka.
    Wysycenie - niskie.
    Butelka 0,5l; warka z datą przydatności do 03.04.2014.
    Dobre, choć jak na IIPA zbyt mało wyraziste ( zapach, smak, goryczka ).
    Foto :
    Attached Files
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446
  • maciu82
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.02
    • 100

    #2
    Piwo bez historii. Słabiutka goryczka, jak na ekstrakt mało treściwe. Bezpłciowe. Nie polecam.
    "A we mnie samym wilki dwa, oblicze dobra, oblicze zła(...)Wygrywa ten, którego karmię!!"
    galeria spożytych piw
    Najlepszy Sklep z piwem w Oleśnicy

    Comment

    • leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

      #3
      Kolor miedziano-czerwony, głęboki i bardzo ładny. Piana ejlowa, idealna - szaro-kremowa, drobna, średniowysoka na początku, redukująca się do malutkiej kołderki na całości i zostawiająca ładne firanki na szkle.
      Solidny, ziołowo-korzenny aromat chmielowy. Górnofermentacyjne nuty owocowe dobrze zaznaczone ale nie wybijające się.
      Słodowość wytrawna, nieco tostowa i karmelowa. Chmiel wyraźny. Goryczka średniowysoka, długa i przyjemnie pozostająca.

      Solidne IPA, w górnym zakresie stylu a nie żadne DIPA czy IIPA jak sugerują wszelakie rejtbiry, w wyspiarskim stylu. Dobrze odfermentowane, nachmielone nieźle ale nie ekstremalnie.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X