Ujkovice, Slepý krtek polotmavý speciál

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4776

Ujkovice, Slepý krtek polotmavý speciál

Ekstrakt 12° Blg.
    Piwo koloru ciemnobrązowego, pod światło pojawia się barwa śliwkowo-bordowa. Mocno mętne.
    Piana beżowa, pofalowana, bardzo gęsta o mikroskopijnych oczkach (trochę większe przy szkle). Utrzymuje się prawie do dna w postaci wyspy na środku, pozostawia grube obręcze i sporo plam.
    Pachnie wyraźnie zbożowo, karmelowym słodem i piwniczną drożdżowością.
    W smaku wyraźna, łagodnie palona słodowość, trochę czekolady, ciut karmelu i owocowości, do tego wyraźna nuta drożdżowa i chmielowa goryczka. Smaki bardzo ładnie zharmonizowane, wysycenie idealne. Bardzo mi podeszło.
    Pite 12.04.14 na miejscu w browarku w ramach imprezy kolejowo-piwnej. Kupon na piwo w cenie 30 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Prokopák, Sváteční ležák / Svatováclavský speciál 13%
    darekd
    Malowniczo położony, z dala od wielkomiejskiego zgiełku browar restauracyjny browar w Pradze.
    https://www.pivovar-prokopak.cz/

Dadek dokładnie opisał:
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-prokopak

Wydaje mi się Svatováclavský speciál to może być wypust...
    2023-11-06, 00:13
  • dadek
    Czechy, Bakov 4, Bakovský pivovar
    dadek
    Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
    2023-06-30, 00:55
  • AaLeX
    Głubczyce, Special Hard
    AaLeX
    Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
    2024-06-30, 17:48
  • otvirak
    Městský pivovar Štramberk, Ušak polotmavy special
    otvirak
    Pivo półciemne, niefiltrowane, niepasteryzowane, 14, 5,5% obj. alk.
    Super korzenny zapach: cynamon, goździki i gałka muszkatołowa. Smakiem i nazwą nawiązuje do lokalnego specjału cukierniczego, czyli tzw. sztramberskich uszu (jak na zdjęciu: takie hm... lejkowate wafle, lekko słodzone)....
    2018-07-14, 16:20
  • dadek
    Kelč, Dubravius polotmavý speciál 15°
    dadek
    Alkohol 6%.
    Barwa ciemnobursztynowa lekko przechodząca w miedzianą, piwo mętne.
    Piana lekko beżowa, mokra, dość drobne oczka w miarę równomierne. Przy szkle zbiły się w większe bąble. Utworzyła się na około 4 cm (PET wyjęty z lodówki) ale po drugim łyku opadła do cienkiego...
    2017-12-16, 01:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...