Na Kopečku, Škopeček

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • otvirak
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.04
    • 793

Na Kopečku, Škopeček

Niefiltrowany leżak, 12, 5,2% obj. alk.
    Piana: śerdniopęcherzykowa, gęsta z początku, potem tylko prześwitująca warstewka.
    Zapach: właściwie niedostrzegalnyy, słabiutko chmielowy.
    Barwa: jasnobursztynowa, mętnawa.
    Smak: wyraźna goryczka, leciutkie ziołowe nuty.
    Wysycenie: 2,5/10 - jedno z mniejszych, na jakie ostatnio trafiłem. Nie gustuję w bardzo dużym "gazie", ale tu go prawie nie ma - przesadzili in minus.
    Opakowanie: PET 1,5 l. Dość kiczowato-dziecięcobajkowa etykieta.
    W sumie: nie powtórzę. Pivo bez wyrazu. 13,5 zł. w "Marii" na Kobierzyńskiej to nie były najlepiej zainwestowane pieniądze...
    Attached Files
    niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
    WISŁA MISTRZ!
  • Jowita
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.04
    • 50

Kolor: Ciemnozłoty, lekko zamglone
    Piania: Biała, drobna, średnio obfita, szybko się dziurawi i opada do cienkiej warstwy, ładnie brudzi szkło
    Zapach: Chmielowy, kwiatowy, dość niewyraźny i jakieś takie nuty sztucznie owocowe
    Smak: Podbudowa słodowa słabo zaznaczona, dość długa ale łagodna goryczka i znowu jakieś kwiatowe posmaki
    Wysycenie: Średnie
    Opakowanie: PET, etykieta jak z bajki dla przedszkolaków tyle że zamiast chatki kocioł warzelny
    Uwagi: Warka z datą przydatności do 30.08.2014.

Przeciętne

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6534

Ja też kupiłem w "Marii" ale rok później

Piana świetna, klasyczny "leżakowy" smak bez niemiłych dodatków.

To czego się spodziewałem to klasycznego czeskiego leżaka z małego browarka i to dostałem.
      Moi znajomi, którym rozlałem byli zadowoleni.
      Klasyka słodowo chmielowa z wyraźną goryczką... przenoszę się do Czech

W świetnych okolicznościach przyrody smakuje świetnie.
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
        pebejot
        Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
        Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
        Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
        2024-10-19, 09:24
      • ART
        Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
        ART
        Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
        2024-03-24, 13:22
      • abelincoln
        Toruń, Panny Marii 13, Deer Bear Toruń
        abelincoln
        Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
        2023-05-03, 18:56
      • MarcinKa
        Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Bärentöter
        MarcinKa
        Piwo zakupione w Marii w Krakowie. Butelka 0,5l. Moc 6,6%, ekstrakt? Kolor herbaciany, bursztynowy jasny. Piwo mętne. Piana beżowa, średnio drobna, mokra. Nietrwała. Dość szybko z głośnym szumem redukuje się do zera. W trakcie picia jedynie przy ściankach kufla minimalna obrączka. Zapach...
        2020-08-30, 21:00
      • heckler
        Předklášteři, Pivovarská 1002, Klášterní pivovar Porta Coeli
        heckler
        Trzynastowieczny Klasztor Porta Coeli ( brama niebios) został założony w wiosce Předklášteří przez królową Konstancję. Jest to jedyny klasztor Cysterski na Morawach i jedyny żeński Cysterski w całej Republice Czeskiej. Oprócz niego w Czechach funkcjonują jeszcze dwa, ale męskie klasztory...
        2019-11-18, 08:02
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...