Pavel Kubík z Hradca Kralove warzy w swoim browarku dwa piwa /przynajmniej do tej pory/
O dziesiątce pisałem:
Teraz 12% Oczywiście bez filtracji i pasteryzacji.
Alk.?
Aromat – drożdżowo-chlebowy
Piana – dość wysoka, dość trwała, gęsta
Barwa – jasne złoto, troszkę mętne
Wysycenie - umiarkowane
Smak - nieco kwaskowa drożdżowość ze tonami słodu dają przyjemną i rześką chlebowość,
do tego łagodna, trochę ziołowa goryczka
Treściwość - umiarkowana
Klasyka, ale na dobrym poziomie. Pije się zdecydowanie przyjemnie.
ps. data na ecie dość zwodnicza, bo komercyjnie warzy się od 2011 r., ale od 2002 z tego co wiem domowo
O dziesiątce pisałem:
Teraz 12% Oczywiście bez filtracji i pasteryzacji.
Alk.?
Aromat – drożdżowo-chlebowy
Piana – dość wysoka, dość trwała, gęsta
Barwa – jasne złoto, troszkę mętne
Wysycenie - umiarkowane
Smak - nieco kwaskowa drożdżowość ze tonami słodu dają przyjemną i rześką chlebowość,
do tego łagodna, trochę ziołowa goryczka
Treściwość - umiarkowana
Klasyka, ale na dobrym poziomie. Pije się zdecydowanie przyjemnie.
ps. data na ecie dość zwodnicza, bo komercyjnie warzy się od 2011 r., ale od 2002 z tego co wiem domowo