Kolejne piwo z nowego browaru restauracyjnego w Děčínie, za którym stoi Honza Kočka (wcześniej Kocour, obecnie Nomád)
Ekstrakt 13%, alk. 5,4%
Aromat - tony słodowe, łagodnie palone
Piana - umiarkowanie wysoka, gęsta, kremowa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - prawie czarna, pod światło ciemny mahoń
Wysycenie - umiarkowane, delikatnie musujące
Smak - wyraźna goryczka, od palonych słodów, ale i od chmieli, potem bardzo delikatny posmak owocowy - dojrzała czarna czereśnia, z muśnięciem słodyczy, finisz umiarkowanie długi, zostaje przyjemny goryczkowy, nieco kawowy posmak.
Treściwość - taka jaką powinna mieć 13% - zdecydowania pełny, ale jeszcze nie ciężka
Piwo z silną słodową podstawą, wyraźną goryczką (nawet nieco stoutową), pełne i ciekawe w smaku. Udane i smaczne piwko
Ekstrakt 13%, alk. 5,4%
Aromat - tony słodowe, łagodnie palone
Piana - umiarkowanie wysoka, gęsta, kremowa, dość trwała, zostaje na szkle
Barwa - prawie czarna, pod światło ciemny mahoń
Wysycenie - umiarkowane, delikatnie musujące
Smak - wyraźna goryczka, od palonych słodów, ale i od chmieli, potem bardzo delikatny posmak owocowy - dojrzała czarna czereśnia, z muśnięciem słodyczy, finisz umiarkowanie długi, zostaje przyjemny goryczkowy, nieco kawowy posmak.
Treściwość - taka jaką powinna mieć 13% - zdecydowania pełny, ale jeszcze nie ciężka
Piwo z silną słodową podstawą, wyraźną goryczką (nawet nieco stoutową), pełne i ciekawe w smaku. Udane i smaczne piwko