I jeszcze jedno piwo (w sumie chyba uwarzyli już pięć rodzajów, ale nie jestem pewien) z nowego browaru restauracyjnego w Děčínie, za którym stoi Honza Kočka (wcześniej Kocour, obecnie Nomád)
12% ekstr., 5% alk., dolnofermentacyjny leżak, oczywiście bez filtracji i pasteryzacji
Aromat - słodowo-chmielowy
Piana - wysoka, całkiem gęsta, trwała, zostaje na szkle
Barwa - słomkowo-złota, mętna
Wysycenie - śdrednie
Smak - wyraźna goryczka, wyraźny słód, finisz długi, goryczkowy
Treściwość - wysoka
Mocno zbudowana, pełna w smaku dwunastka. Porządna klasyka.
12% ekstr., 5% alk., dolnofermentacyjny leżak, oczywiście bez filtracji i pasteryzacji
Aromat - słodowo-chmielowy
Piana - wysoka, całkiem gęsta, trwała, zostaje na szkle
Barwa - słomkowo-złota, mętna
Wysycenie - śdrednie
Smak - wyraźna goryczka, wyraźny słód, finisz długi, goryczkowy
Treściwość - wysoka
Mocno zbudowana, pełna w smaku dwunastka. Porządna klasyka.
Comment