ZLoun, Lyon 13°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4776

ZLoun, Lyon 13°

Opis w karcie głosi - tmavý speciální ležák, jednak kolor jest głęboko hebanowy, pod światło da się zauważyć ciemnobordowe przebłyski. Całkowicie mętne.
    Piana ciemnobeżowa, bardzo gęsta, kremowa, oczka drobniutkie. Mocny 0,5 cm kożuch utrzymuje się aż do dna, na ściankach zostaje sporo plam.
    Zapach wyraźny, palonego słodu i kawy.
    W smaku dominuje paloność, nie tylko słodowa ale nawet popiół. Do tego gorzka czekolada (takie też wydaje się pochodzenie goryczki) oraz dość mocna drożdżowość z kwaskową nutą.
    Bardzo smaczny, wyrazisty ciemniak o niedużym, idealnie pasującym wysyceniu.
    Podane w gładkim, grubym kuflu firmowym z małym, grawerowanym logo, podkładka jest.
    Próbowane 30.07 na miejscu w browarze, 27 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
    dadek
    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
    2024-04-24, 00:15
  • darekd
    ?, Stonka Colorado
    darekd
    Pakowałem zakupione piwa na parkingu a z obok zaparkowanego samochodu wyszedł koleżka i popatrzył na mnie.
    Zapytał czy lubię krafty. Odpowiedziałem, że piję krafty. Po czym otworzył bagażnik i sprezentował mi piwo, które uwarzył.

American Pale Ale
    Ekstr. 15%...
    2023-03-10, 23:58
  • dadek
    Rüsselheim am Main, Mainstraße 4-6, Rüsselheimer Bräu
    dadek
    Rüssellheim to miasto położone 15 minut jazdy pociągiem na wschód od Mainz. Słynne jest z wielkiej fabryki Opla, której ogrom możemy podziwiać z okien pociągów jadąc wzdłuż przez ponad 2. Biurowiec i główna brama wejściowa znajduje się po lewej do wyjścia z dworca głównego, tędy...
    2022-11-21, 22:54
  • dadek
    Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
    dadek
    Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
    Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
    2022-10-26, 22:37
  • dadek
    Ukraina, Charków, Geroiv Praci 14 B, AltBier
    dadek
    Aż dziwne, że nikt z browarbizowiczów do tej pory nie dotarł do Charkowa. A to 1,5 milionowe miasto może się pochwalić dziesięcioma browarami (jeśli liczyć koncernowy Rogań to jest ich nawet 11).
    Powstały w 2012 roku browar restauracyjny AltBier mieści się w niezbyt pięknym, pokrytym...
    2020-03-18, 02:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...