Pivovarský Dvůr Chýně, Pšeničné Pivo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Blackbeard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 209

Pivovarský Dvůr Chýně, Pšeničné Pivo

Weizenbier
    Ekstrakt: 11° Blg. Alkohol: 3,5%.

Kolor: Złoty, widoczne spore zmętnienie.
    Piana: Biała, w głównej mierze drobnopęcherzykowa. Nie dość, że nie grzeszy okazałością, to momentalnie redukuje się do pierścienia i kilku wysepek.
    Zapach: Dominuje banan, do tego aromat piwniczny, chmiel i delikatny goździk.
    Smak: Zaczyna się od słodowości, a za nią pojawiają się: banan, lekka piwnica i goździk. Następnie na dłuższą chwilę dochodzi kwasek, po którym doświadczamy finiszu złożonego z przyjemnej chlebowości i chmielowej goryczki, niestety osnutych piwnicą.
    Wysycenie: Zbyt niskie.
    Opakowanie: PET 1,5 l, etykieta utrzymana w standardowej dla browaru stylistyce.
    Uwagi: Wypiłem ze smakiem, lecz po jednym z moich ulubionych browarów spodziewałem się bardziej dopracowanego piwa.
    Mors ultima linea rerum.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Pivovarský Dvůr Chýně, Tmavý ležák 12°
    darekd
    Po legendarnej wpadce higienicznej sprzed ok. roku, która groziła wręcz zamknięciem tego starego mikrusa (zał. 92) z ciekawością wypiłem ich ciemną dwunastkę.

Aromat - palony słód
    Piana - dość wysoka, trwała, śmietankowa, gęsta, kremowy kolor
    Barwa - b....
    2017-01-05, 00:59
  • heckler
    Czechy, Telč, Slavatovská 86, Pivovar Panský Dvůr
    heckler
    Pod koniec ubiegłego roku urocze miasteczko Telč doczekało się drugiego browaru. Został on otwarty w nowo odrestaurowanym kompleksie zwanym Panský dvůr.
    Ośrodek rekreacyjny Panský dvůr powstał w wyniku przebudowy gospodarstwa, które w XVI wieku należało do zamku Telč, a następnie...
    2020-02-01, 10:00
  • dadek
    Dvůr Perlová voda, Lanýž pšeničné 12°
    dadek
    Piwo barwy anemicznie złotej, blado matowej, jak nadpsuty, mętny sok jabłkowy.
    Piana w miarę gęsta, choć oczka nie do końca równomierne. Opadła z około 4 cm do kożuszka z grubą obręczą, na ściankach zostawia sporo plam.
    Zapach... Ło matko, raczej smród! Normalnie...
    2018-07-15, 01:53
  • heckler
    Czechy, Brno, Dominikánská 342/15, Pivovarský dům Poupě
    heckler
    Pierwszy raz zawitałem tam w sierpniu ubiegłego roku. Faktem jest, że browar działał już od czerwca 2022, ale oficjalne otwarcie wraz z otwarciem pierwszej uwarzonej na miejscu beczki miało miejsce dopiero we wrześniu.
    Od czerwca do początku września w restauracji sprzedawano piwo wyłącznie...
    2023-01-13, 11:31
  • heckler
    Czechy, Prušánky, Prušánky 132, Pivovar Starý Dvůr
    heckler
    Prušánky to kolejna Czeska pipidówka w której otwarto browar i pomimo, że otwarto go w pensjonacie jest to na prawdę dziwne miejsce. Całość, czyli browar, pensjonat i restauracja nosi dumną nazwę Starý dvůr, a jak się okazuje mieści się on w odnowionym, starym budynku administracyjnym...
    2020-02-07, 07:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...