Dobruška, Třísladový speciál 1320

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12682

    Dobruška, Třísladový speciál 1320

    Třísladový speciál 1320 został uwarzony z okazji dni drzwi otwartych browaru.
    Od 1320 r. mieszczanie Dobruszki uzyskali prawo warzenia piwa a słody to jęczmienny, karmelowy, bawarski (to z ety, pewnie chodziło o monachijski)

    ekstr. 13%
    Alk, 5,2%

    Aromat - słodowy z nutą świeżego masełka
    Piana - umiarkowana, gęsta, dość trwała, zostaje na szkle
    Barwa - ciemne złoto, troszkę brunatne dzięki zmętnieniu /oczywiście bez filtracji i pasteryzacji/
    Wysycenie - łagodne, lekko musuje
    Smak - słodowy według nazwy lekka karmelowa gładkość, nuty chlebowe i nieco drożdżowego kwasku, troszkę goryczki na finiszu jest
    Treściwość - zdecydowanie pełne

    Klasyka, dobrze się to pije, ale to kolejne piwo od nich w podobnym stylu od 11%, poprzez 12%, dalej poprzez półciemnego Muderlanta 13% (który jakoś jeszcze nie doczekał się recenzji tu) aż po F.l. Veka 15%
    Attached Files
Przetwarzanie...
X