Krajinská 27 České Budějovice, Krajinská IPA 14°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4776

Krajinská 27 České Budějovice, Krajinská IPA 14°

Kolor pomarańczowy, mętne (nareszcie jakieś nieklarowne piwo z tego browaru).
    Piana gęsta jak krem, oczka prawie niezauważalne, wysoka na około 4 cm, ciut ciemniejsza niż biel. Po drugim łyku pozostał gruby kożuch utrzymujący się do dna, gruba obręcz przy szkle i sporo plam na nim z zaznaczonymi kręgami.
    Zapach bardzo przyjemny, wyraźnie słodowy ze sporą nutą owocową.
    W smaku solidna podbudowa słodowa z bogatym bukietem owocowym w postaci dojrzałych pomarańczy, grejfrutów, moreli. Dopełnia całości mocna, rasowa chmielowa goryczka. Piwo bardzo treściwe i smaczne jednak pełni doznań trochę przeszkadza wysokie wysycenie, zbyt nadymające żołądek.
    Podane w grubym, półwysokim firmowym kuflu na ceramicznej podstawce.
    Pite 22.09.14 w browarku, 55 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Krajinská 27 České Budějovice, Krajinská 10° světlé výčepní
    dadek
    Przy poprzedniej wizycie nie było tu 10° więc będąc ponownie w tym browarze 17.09.2016 sobie spróbowałem
    Piwo o złotej barwie, lekko mętne.
    Piana biała, bardzo gęsta, na powierzchni trochę większych oczek. Trwa grubym kożuchem z jeszcze grubszą obręczą zostawiając...
    2016-10-05, 01:16
  • heckler
    Czechy, České Budějovice, Hroznová 187/34, Pivovar Solnice
    heckler
    W České Budějovice ruszył kolejny browar z restauracją. Usytuowany został pomiędzy dwoma już działającymi browarami i z pośród nich prezentuje się najokazalej. Generalnie browar i restauracja Solnice to dwa całkiem osobne, oddalone od siebie o jakieś 50 metrów, stojące przy kościele...
    2019-07-13, 07:42
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice 12°
    dadek
    Barwa jasnozłota, piwo klarowne.
    Piana piękna, wysoka i gęsta, długo się utrzymująca, mocno lepiąca szkło z zaznaczonymi kręgami.
    Po wypitych wcześniej przesadnie słodowych piwach 10° i 11° z tego browaru, byliśmy lekko zaniepokojeni zamawiając 12°. A tu miła niespodzianka....
    2020-08-01, 00:38
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice polotmavá 11°
    dadek
    Na polotmavé raczej nie wygląda. Luklaz zamówił trochę wcześniej niż ja i było bursztynowe z lekkim zmętnieniem. Ja po około 20 minutach dostałem jakby zupełnie inne piwo - było mocno mętne przez co wydawało się ciut jaśniejsze. Na moje wątpliwości kelnerka zwróciła się do głównego...
    2020-07-31, 14:37
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Pšeničné
    dadek
    Parametry: ekstrakt: 11°, alkohol, 4,9%, IBU 13. Tajemniczych tutejszych jednostek MJH tym razem nie zastosowano.
    Barwa żółta, całkowicie mętne, piana bielutka, bardzo gęsta, dość trwała, krążkująca na szkle.
    Aromat wyraźny, typowo pszenicznie słodowy, z mocną nutą goździków,...
    2020-07-31, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...