Dyniowy American Pale Ale
15% ekstr.
5,8% alk.
Dwa rodzaje chmieli (?) oraz dynia hokkaido
Aromat - raczej słodowy, dość oryginalny to właśnie hokkaido chmielu mało
Piana - średnia, gęsta, nie jest specjalnie trwała, ale zostawia kożuszek
Barwa - herbaciana, mętna
Smak - dość wyraźny specyficzny posmak, nie do końca od słodów, nie do końca owocowy, ale podobny, trochę żywiczny, sugeruję się tą dynią, troszkę chmielu, nieco cytrusowego, na finiszu nieco bardziej goryczka, ale generalnie jest ona tu trochę wycofana, ale posmak w ustach już całkiem długi
Treściwość - pełne piwo
Ciekawe piwo, dyniowy sezon nadchodzi, piwo za chwilkę będzie w Polsce, więc może będzie okazja porównać, jeśli jakiś krajowy kraft uwarzy
15% ekstr.
5,8% alk.
Dwa rodzaje chmieli (?) oraz dynia hokkaido
Aromat - raczej słodowy, dość oryginalny to właśnie hokkaido chmielu mało
Piana - średnia, gęsta, nie jest specjalnie trwała, ale zostawia kożuszek
Barwa - herbaciana, mętna
Smak - dość wyraźny specyficzny posmak, nie do końca od słodów, nie do końca owocowy, ale podobny, trochę żywiczny, sugeruję się tą dynią, troszkę chmielu, nieco cytrusowego, na finiszu nieco bardziej goryczka, ale generalnie jest ona tu trochę wycofana, ale posmak w ustach już całkiem długi
Treściwość - pełne piwo
Ciekawe piwo, dyniowy sezon nadchodzi, piwo za chwilkę będzie w Polsce, więc może będzie okazja porównać, jeśli jakiś krajowy kraft uwarzy