Permon, Pumpkin Ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Permon, Pumpkin Ale

    Dyniowy American Pale Ale

    15% ekstr.
    5,8% alk.

    Dwa rodzaje chmieli (?) oraz dynia hokkaido

    Aromat - raczej słodowy, dość oryginalny to właśnie hokkaido chmielu mało
    Piana - średnia, gęsta, nie jest specjalnie trwała, ale zostawia kożuszek
    Barwa - herbaciana, mętna
    Smak - dość wyraźny specyficzny posmak, nie do końca od słodów, nie do końca owocowy, ale podobny, trochę żywiczny, sugeruję się tą dynią, troszkę chmielu, nieco cytrusowego, na finiszu nieco bardziej goryczka, ale generalnie jest ona tu trochę wycofana, ale posmak w ustach już całkiem długi
    Treściwość - pełne piwo

    Ciekawe piwo, dyniowy sezon nadchodzi, piwo za chwilkę będzie w Polsce, więc może będzie okazja porównać, jeśli jakiś krajowy kraft uwarzy
    Attached Files
Przetwarzanie...
X