Padochov, Antonin

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #1

    Padochov, Antonin

    Piwo z browaru "Pivovar Padochov" w miejscowości Oslavany

    alk 4,7%, eksrakt to "dvanactka", jest to jasny, niepasteryzowany, niefiltrowany leżak

    Samo piwo, po prostu doskonałe, mimo, że z peta. Świetna chmielowa nienachalna goryczka, bardzo oświeżająca, bardzo dobrze wyczuwalny słodowy posmak. Całość świetnie zbalansowana.
    Piana kremowa, gęsta, zwarta, można ją jeść łyżeczką, zapach intensywny, chmielowo-słodowy.
    Od razu widać, że tym browarze pracują z sercem.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

    #2
    To jest piwo kontraktowe. Browar powstaje i powstaje, i powstaje....

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      Z tego co mówili na giełdzie to swoją działalność u siebie rozpoczęli w 2014 roku.
      Jednak w czeskich browarach nie siedzę, więc pewności nie mam
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13961

        #4
        Do tej pory piwo to było wyrabiane w Kacovie, o czym uczciwie informowali na etykiecie. Jeśli na twojej nie ma wzmianki o Kacovie, znaczyłoby że w końcu ruszyli z własną produkcją
        Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-10-26, 16:52.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

          #5
          O Kacovie ani słowa
          Attached Files
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

            #6
            Wygląda na to, że Padochov ruszył.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • heckler
              Czechy, Oslavany, Padochov 231, Pivovar Padochov
              heckler
              Niespełna trzy kilometry od browaru w Oslavany, mamy następny browarek Padochov.
              Obecnie browar zajmuje teren i pozostałe zabudowania po niedziałającej od 1991 roku kopalni Františka.
              Godziny otwarcia browaru podzielone są na sezon letni:

              od 1.04 do 14.09
              ...
              2017-10-03, 09:36
            • darekd
              Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
              darekd
              Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

              Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
              Jest niefiltrowane

              11,6% ekstr.
              5,1% alk.

              https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
              2024-12-16, 22:49
            • Javox
              North Brewing, Other Eyes
              Javox
              Hazy IPA z alko 6.0%

              Chmiele: Mosaic Cryo, Strata, Eclipse, HBC586.

              Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
              Lacing - sporo.
              Gaz - średni.
              Barwa - jasny, żółto pomarańczowy.
              Aromat - cytrusy, Mosaic, ananas.
              Smak - dość...
              2024-12-09, 15:14
            • Prusak
              Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
              Prusak
              E: 12%
              A: 4, 6%
              Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
              Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
              2024-09-20, 18:15
            • Mason
              Materiały o historii porteru
              Mason
              Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
              2024-02-11, 18:12
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...