Alk. 5,3%
piwo górnej fermentacji uwarzone z udziałem słodu pszenicznego i prażonego jęczmienia.
Aromat - początkowo dość wyraźne tony pszeniczne z bananem, potem paloność
Piana - skroma warstewka, gęsta, niewiele pozostawia po nieco dłuższej chwili
Barwa - brunatna z bardzo ciemnym brązem, pod światło mętna z bardzo ciemną herbacianą esencją
Wysycenie - łagodne, lekko musuje
Smak - złożony, lekki kwasek, nieco cytrusowy, banan, następnie tony palone, prażona kawa, paloność wraz z piciem staje się dominująca, przybierając zdecydowanego stouotowego charakteru. W ustach pozostawia dłuższą paloną goryczkę
Treściwość - pełne piwo
Piwo hybryda. Początkowo w smaku ciemna pszenica, finisz stout. Choć efekt niezamierzony (rozmawiałem z piwowarem) ale efekt ciekawy i taki kierunek ma przyszłość Nie wiem jaka będzie kolejna warka, ale ta smakowała.
piwo górnej fermentacji uwarzone z udziałem słodu pszenicznego i prażonego jęczmienia.
Aromat - początkowo dość wyraźne tony pszeniczne z bananem, potem paloność
Piana - skroma warstewka, gęsta, niewiele pozostawia po nieco dłuższej chwili
Barwa - brunatna z bardzo ciemnym brązem, pod światło mętna z bardzo ciemną herbacianą esencją
Wysycenie - łagodne, lekko musuje
Smak - złożony, lekki kwasek, nieco cytrusowy, banan, następnie tony palone, prażona kawa, paloność wraz z piciem staje się dominująca, przybierając zdecydowanego stouotowego charakteru. W ustach pozostawia dłuższą paloną goryczkę
Treściwość - pełne piwo
Piwo hybryda. Początkowo w smaku ciemna pszenica, finisz stout. Choć efekt niezamierzony (rozmawiałem z piwowarem) ale efekt ciekawy i taki kierunek ma przyszłość Nie wiem jaka będzie kolejna warka, ale ta smakowała.
Comment